Fabian Raw

INSTAGRAM & SNAP: venjar

Lørdag på Vestkanttorvet

 • Publisert: 15.04.2017, 17:19
 • Kategori: Weekend
 • Håper alle nyter de siste dagene med påske. Bypåsken har vært både turbulent og rolig, men mest av alt utrolig hyggelig. Heldigvis har jeg gode venner som ikke er borte på "syden"-ferie med familien eller som er kramperuss i Hemsedal og Trysil. Oslo er kanskje ikke den største eller kuleste byen, selv om fler og fler kulturer blir integrert og bydeler ryddes opp. Men det er mye man kan finne på, om man går utenfor de trygge 500m.


  Me Noah & Nico

  Jeg har bodd litt rundt om kring i byen og Frogner den bydelen jeg alltid vil trekkes tilbake til, det er på mange måter hjem. Det er ofte ansett som det området der fiffen bor, hvor Porsche og Tesla kjører om kapp og hjem til de beryktede "Frognerfittene". Det er også ansett som det dyreste strøket i Oslo, mye fordi det er sentralt, nærliggende parkområder og er preget av pen arkitektur. Men alle liker jo pene ting og det som er godt å hvile øye på. Omgivelser betyr mer enn vi tror, ikke bare for kunstneren og estetikeren, men også for næringslivet, for alle som tilbringer mye av dagen inne på et kontor - vi liker alle å ha det pent rundt oss, men det koster ofte litt arbeid og penger.

  Bruktmarkedet på Vestkanttorvet har holdt på siden 1989 og er et av de få gjenlevende bruktmarkedene for bl.a antikviteter, klær og andre snurrepipperier. Nytt innslag i år er spåkone, om noen skulle være ekstra søkende. Standarden er noe høyere enn andre bruktmarkeder i byen og det er alt fra Frognerfruer, middelaldrene, ungdommer og fashion-studenter som selger egne ting.

  Min kjære farmor bodde i en leilighet med utsyn mot Vestkanttorvet, og gjennom mange barndomsår og lange søndagsmiddager har jeg skuet ut mot denne plassen. Den vil alltid være meg kjær og nå er det en stund siden jeg har vært der. Kanskje vi ses neste gang. 

  Nyt påskeaften(for de som feirer det) med kjær familie og venner. Nå må jeg hoppe i dusjen før jeg skal middag. 

  Peace


  T-shirt fra Velouria Vintage  Rods
   

 • Publisert: 15.04.2017, 17:19
 • Kategori: Weekend
 • 7 kommentarer
 • Drikkefokus tar oss ut av fokus

 • Publisert: 26.03.2017, 22:58
 • Kategori: Weekend
 • Jaaada, jeg endte opp ute i går. Kvelden ble over all forventning faktisk. I utgangspunktet var jeg ganske uvillig. Jeg har vært på byen i Oslo siden sommeren i fjor med unntak av én gang.  

  Det var goood stemning på re-opening av Bølgen & Moi i går. Jeg møtte mange kjente, hadde flere fine samtaler med masse søte mennesker (skal ta med kamera neste gang). Jeg velger å holde meg til å dra ut på steder hvor konteksten er god, og gårsdagen var et godt eksempel på det. Helt til jeg endte opp i kø utenfor F6 med Nikolai, hvor vi måtte være vitne til at John Fredriksen ble avvist i døren. It's not your crown dude..come on. Anyway, mot alle odds med masse humor, møtte heldigvis en haug kjente jeg ble veldig glad for å se, og jeg hadde en dødsbra kveld all in all. Men jeg er nødt til å ha en ironisk distanse til hele konseptet. For det en scene, for alle som vil se, og bli sett. 

  Jeg har aldri vært typen som er kongen på byen. Det er nettopp noe med den scenen, at hele konseptet bygget rundt det å bli full, dra ut og ligge. Og spesielt i Norge hvor alle føler de må ha en unnskyldning for å være sosial. Det var også mye grunnen til at jeg ikke omfavnet russetiden. Ikke at det er noe galt at mennesker ligger med hverandre - tvert i mot så er det jo helt elementært i forhold til evolusjon og for at menneske som rase skal overleve. Rent objektivt hehe. Men det handler om kontekst - alt handler om kontekst.

  Men faktum at det å få seg et i ligg helt isolert sett er selve grunnmuren og motivasjonen for kanskje 95% av de som drar ut byen. De resterende er de vennene som blir med fordi det er én eller fler i gjengen som er single og har ventet hele den harde uken med holde alle sosiale utagerende antenner nede, for så å kompensere alt gjennom en helg. Og helgen blir jo bare lengre og lengre.

  Det som også underbygger denne kulturen, er mangelen på kultur rundt det å nyte alkohol. Og jeg mener mye av grunnen til denne ukulturen skyldes de totalt tilbakestående avgiftene på alkohol og alt annet som gjør at det å drikke ute i hvilken som helst by i Norge, svir hull i enhver lommebok hos den gjennomsnittlige nordmann. Produktet er at hele konteksten rundt det å drikke, drukner i all alkoholen som blir konsumert. Man spør "skal du drikke i kveld?", "kom hit, så drikker vi her". Sånn ble vorspiel til, som i og for seg er hyggelig, samlende og sosialt intern. Men det gjør drikkingen til hovedfokuset, som tross alt er (let's face it) det enkleste middelet for den gjennomsnittlige borger å bli utadvendt og utagerende sosial. Etterhvert har man funnet enda lettere tilgjengelige midler (ref innlegg om MDMA).

  pAc5PYiWJlA

  This track will make you weep on a blue Sunday
   

  Jeg er jo ikke noe uskyldig, for jeg har jo i aller høyeste grad tatt del i det. Samtidig har jeg reflektert mye rundt det, spesielt for å forstå hva det er jeg ikke helt forstår med denne kulturen. Jeg lever av å være sosial og drikke meg fjollete rundt kjente og ukjente. Men jeg synes ikke hele drikke-trangen skal være hovedfokuset.

  Snapchat og instagram florerer av folk som har en trang til å dokumentere hver gang de drikker og røyker. Jenter som chugger vin fra flasken i en taxi og hyler til en cheesy radiolåt. Ja de er unge og de ler etterhvert hvor teite de var. Men det hadde vært 10 ganger kulere om NOEN av disse kunne startet en bedre kultur, start en ny trend. Om man skal starte å drikke hjemme, så lag en digg middag sammen og gjør noe fett rundt det. For det å drikke i seg selv er ikke særlig minneverdig.

  Det er ikke alle vorsene du husker om mimrer tilbake til. Det er heller de gangene man gjorde noe ut av kvelden, og kom sammen. Hvis det er lov å si da..

   

   

 • Publisert: 26.03.2017, 22:58
 • Kategori: Weekend
 • 4 kommentarer
 • GO get all you can take!

 • Publisert: 25.03.2017, 10:50
 • Kategori: Weekend
 • Det her blir en dødsbra dag! Walk all over you - AC/DC blasting the speakers og på med skitøy. Let's rock this weekend people!! Vi ses i byen senere når jeg er ferdig i marka.

   


  Kom dere ut i godværet, løp en tur og få blodet igang, kroppen og hjernen korresponderer simultant - hvis kroppen er inaktiv, samme blir hjernen. 

  Følg meg på snap: venjar

   

  "Tonight is gonna be the night"
  Jacket 5 from BLK DNM (guy to the left is not a paid model)
   

 • Publisert: 25.03.2017, 10:50
 • Kategori: Weekend
 • 0 kommentarer
 • Happiness only real when shared

 • Publisert: 19.03.2017, 19:58
 • Kategori: Weekend
 • Jeg setter utrolig pris på de jeg har rundt meg, og noen dager går det mer opp for meg enn andre. For ofte kanskje, er jeg blind for alt jeg har og klarer kun å se alt tomrommet som må fylles. Morgenen starter altfor tidlig, og jeg våkner til at vitenskap-podcasten fra i går har fått over i Hardcore History med Dan Carlin. Kjæresten min er allerede i gang med frokost før jeg rekker å komme meg i dusjen. Maten er servert i det jeg har fått på meg en T-shirt og Seinfeld er snurrer på i det jeg setter meg ned. Det er oppskriften på en bra morgen.

  På vei til å ta en kaffe med meg selv og skrive ringer mamma og inviterer på Astrup Fearnley og en tur, hvorpå jeg må takke nei fordi jeg har avtalt å øvelseskjøre med en god venninne og gå en tur på Bygdøy(ja jeg stuket for lenge med lappen). Mens jeg sitter og venter på at hun bestiller burrito i bilen FaceTime-shopper jeg med kompisen min som er i København.


   

  Det vil altså si at han browset gjennom noen type shirts jeg ville ha og plukket ut et par som så fete ut, gikk inn i prøverommet og prøvde. Holdt jo på å le meg ihjeeel, men wow så genialt, og damn hvor god kompis jeg har. Virkelig, jeg er utrolig glad for alle de som stiller opp for meg, som sier ifra når jeg går over streken og som drar meg opp av dype groper.

  Det har vært perioder i livet hvor jeg ikke hadde noen rundt meg da jeg var dypt nede, noen som kunne fortelle meg at alle andre tar feil og at jeg skal stole på meg selv. For oftere enn man tror, så er det tilfellet.

  Jeg har ikke problemer med å være alene, for jeg har nemlig god trening i det. Nesten FOR god trening. Det var punkter hvor jeg nesten glemte hvordan det var å være meg rundt andre, når man er så mye rundt og surrer i sitt eget hode at man blir helt lost. Jeg var kanskje mest alene fordi jeg i en lang periode ikke ville være med noen heller. Alt og alle ble bare feil. Det er noen år siden nå, og jeg ville aldri vært Fabian jeg er i dag uten den lærdommen. For uten denne fasen ville jeg ikke sett kontrasten, for hvordan setter du pris på samvær og verdien ved å dele gleder med andre uten å ha vært ordentlig alene og ensom?


  Run wild and free, together
   

   

   

 • Publisert: 19.03.2017, 19:58
 • Kategori: Weekend
 • 3 kommentarer
 • Sunday ambience

 • Publisert: 12.03.2017, 20:04
 • Kategori: Weekend
 • Søndager er blitt den beste dagen i uken. Jeg liker å våkne tidlig, lage kaffe og legge meg i sengen med en bok. Jeg har en indre ro på søndager hvor alt har en slags fin flyt. Etter å ha lest, blir jeg servert mini pizzas på sengen av dama mens jeg gamer online med en kompis. En drømmesituasjon for de fleste menn der ute. Så lenge jeg kommer meg ut døren før 12, slipper jeg den snikende dårlige samvittigheten for ikke å utrette noe. Eller det er vel ikke det jeg nødvendigvis føler, men en trang for å eksponere meg selv for flere inntrykk og noe annet enn de 4 veggene jeg er så vant til.


  Saturday fight night


  Mini pita-pizza

  Gatene på Frogner er fylt av kjente, ofte blide ansikter og det er en generell atmosfære i byen som gir meg en ro av en eller annen grunn. Jeg møter som regel en av mine beste venner, tar en kaffe og stikker videre for å spise noe digg. Våren gir meg ofte et sjokk av følelser og minner som kan ta meg langt tilbake i underbevisstheten. Det kan være litt skummelt noen ganger, for jeg har lært meg etter mye trening å legge ting bak meg. Men lukten, lyden og lyset som våren tar med seg, gjør det vanskelig å stenge alt ute. En melankoli kanskje, men allikevel er jeg sterkere enn jeg var i fjor. Jeg ser tilbake og tenker hvor vanvittig mye jeg har lært om meg selv det siste året som er godt, spesielt de siste 6 månedene.

  From one of my favorite movies "Into the Wild"

  Men en ting er sikkert, jeg må ut av byen for en stund og være med meg selv. Jeg vil besøke kompisen min i LA, feste med han og løpe i Hollywood Hills. Jeg vil dra alene ut og utforske på egenhånd. Dra på auditions og sikkert feile 100 ganger før jeg får napp. Joine et band og få mer struktur på øvingen, teste meg selv ordentlig på de tingene som jeg brenner for og som motiverer meg. Møte mennesker som er imøtekommende og åpne, som våger å ha store mål og høye ambisjoner hvor drømmer kun er noe du opplever når du sover, men heller realiseres fordi noen andre enn deg selv har troen. Dra til et sted hvor man kan ri på halv-ville hester over store åpne sletter, leve litt primitivt og se kontrastene i livet..

  Det var søndagens refleksjon. Følg med på krisssssssy sin blogg til uken om dere vil bli litt bedre "kjent" med meg gjennom en liten spørsmålsrunde.

  Ha en amaze uke!

 • Publisert: 12.03.2017, 20:04
 • Kategori: Weekend
 • 4 kommentarer
 • Jeg er ferdig med hverdager

 • Publisert: 07.03.2017, 00:27
 • Kategori: Weekend
 • Som jeg sikkert har nevnt før, er helgen som en boble for meg. Eller, egentlig er hverdagene blitt flettet inn i helgen og det spiller egentlig ikke noen rolle hvilken dag det er, og jeg synes det er helt utrolig deilig samtidig som jeg er redd for å miste struktur. Redd for å glemme alt jeg skulle gjøre.   Meg uredigert på Drake sin konsert i Telenor Arena med Universal Studios Norge 
   

  En god venn spurte meg i dag over telefon: Hvilke verdier er det du har? Hva er det du tenker på når du våkner om morgenen, hva vil du utrette?

  Det er et utrolig vanskelig spørsmål tenkte jeg. Men hvorfor skal det være det? Jeg reflekterer mye over ting og tilstand, men kanskje jeg ikke konfronterer meg selv nok med hva som er mine virkelige verdier. Jeg svarte hvert fall, etter å nesten gi etter. Og jeg tenkte på hva det er som faktisk driver meg hver dag, til å stå opp og utrette noe, hva som gir med glede. 


  Lite snapshot fra en av de beste turene jeg har hatt i marka i år

  Skal jeg smale det helt, så vil jeg konstant utvikle meg, gå utenfor egen komfortsone og møte frykten for å feile. Kaste meg ut i noe nytt hver dag om mulig.

  Jeg er lei av "hverdager", drittlei av de dagene som jeg kan kjenne igjen, hvor jeg kan forutse hva som kommer til å skje. Livet må oppleves. Jeg vi mestre, jeg vil vite hva jeg er god til, hva jeg vil, hva jeg kan bli bedre på og hva jeg kan gjøre til mitt levebrød og som samtidig gjør meg lykkelig.

  Uansett. I dag dro jeg på skitur alene i Nordmarka. For første gang dro jeg alene ut på skitur. Jeg har gått/løpt en del turer alene, men ikke på ski. Det er alltid vært noe jeg har gjort med familien eller en venn, uten å vite hvor utrolig digg det er å faktisk gå alene. Jeg setter omtrent alltid det å være med noen i godt selskap høyere enn å gjøre noe alene. Men det er virkelig verdt å prøve om man vil være spontan. Ofte har jeg droppet det fordi jeg ikke har fått med meg noen.

  Sorry for litt sene innlegg, skal være litt tidligere ute men det skjer så utrolig mye. Og mye av det er heldigvis bra!

  Love to all my readers <3

 • Publisert: 07.03.2017, 00:27
 • Kategori: Weekend
 • 3 kommentarer
 • Sick as a dog

 • Publisert: 03.03.2017, 23:20
 • Kategori: Weekend
 • Wow, det er ikke ofte jeg er syk men når jeg først blir dårlig så blir jeg satt helt ut av spill. Selv om forkjølelse kanskje ikke er en sykdom. Men når hodet veier 10 ganger så mye, og det renner fra alle åpninger i ansiktet...makes you pretty sick in my book.

  Jeg hadde mye sykdom da jeg var yngre, og var bl.a. gjennom kyssesyken to ganger (ja det finnes en til versjon), 4 barnesykdom og en hel del influensaer utenom det vanlige.   Og jeg er glad for at jeg var gjennom det såpass tidlig. Det har vært med på å bygge opp immunforsvaret mitt og rustet meg for mine beste år.

  Sykdommen gjør meg så redusert at psyken min blir satt ut av spill og jeg klarer ikke handle eller ta avgjørelser jeg vanligvis ikke ville hatt problemer med å ta. Alt blir tyngre å gjøre og man blir generelt svakere.

  Jeg lærte av en dame som hadde vokst opp med ulver, at om hun gikk inn blant ulvene med en influensa, ville sjansen for at ulvene angrep henne være stor. Til tross for at tilliten og respekten er bygget opp fra ulvene var valper. Heldigvis er det ikke så mye ulv i Oslos gater, men allikevel er de der, i en annen drakt. Ofte ser jeg mennesker som dyr, for det er jo tross alt det vi er. Vi deler det meste av DNAet vårt med dyr, og vi er kun et resultat av evolusjon, som har klatret opp til toppen av økosystemet. Så jeg holder meg unna for mye festing og sosiale sammenkomster hvor jeg må være klar for å forsvare meg selv mot ulven.


  Goodnight nightstand...
   

  Av natur, så er jeg utrolig avhengig å være sosial for å ikke gå for dypt i mitt eget sinn. Og når jeg er så redusert som jeg er nå, må jeg tvinge meg opp av sengen, ut av rommet og ut døren for å ikke blir cocomo.

  Jeg sto allikevel opp tidlig og hjalp mamma med å flytte..

  Middag på Munchies på Frogner med min ene roomie Jann og direkte tilbake i hulen. Nå må jeg seriøst hvile.

 • Publisert: 03.03.2017, 23:20
 • Kategori: Weekend
 • 4 kommentarer
 • Art is pop

 • Publisert: 26.02.2017, 20:21
 • Kategori: Weekend
 • Fra jeg var en lille dreng har jeg vært eksponert for kunst i alle dens former, ofte mot min vilje men allikevel med nysgjerrighet. Kunsten som holder seg innenfor fysiske rammer er kanskje det man først og fremst forbinder med ordet "kunst", og det nettopp denne kunsten som fortsatt er ansett som den mest kredible og anerkjennende. 

  Det som er gøy å se, er at kunst både inne- og utenfor rammen begynner å bli mer mer populært i Norge; spesielt i Oslo. Det virker som kunsten er i ferd med å kommersialiseres og hypes på en måte som kan minne om Warhol og 60-talls popkunsten. Miljøene som ferdes på utstillinger i de forskjellige visningsrommene er ikke kun ett type miljø, men et mye bredere publikum som er virker å være nysgjerrig på hva kunst er. Det er først og fremst den visuelle tilnærmingen som treffer folk, og popkunsten klarer å fange publikum med sin relativt enkle symbolikk som ofte spiller på det ikoniske. Det gjør at alle kan kjenne igjen noe visuelt og oppfatte noe i kunsten.

  At det er større kollektiv interesse for dette er utrolig kult å se, hvor hele det sosiale rundt og i miljøet blir en slags plattform og arena for networking.

  I går var jeg på An art festival på Frysja i Oslo, hvor 3 arrangører hadde gått sammen om å arrangere en kunstfestival i et gammelt warehouse på 2500kvadratmeter som er klar for å rives til fordel for nye boliger... Jeg hadde det gøy hele kvelden med to mennesker jeg er utrolig glad i. Det virker som at kunst som kontekst avliver mye av stemningen for bråk, aggresjon og uro. Til tross for at politiet var i overkanten mye tilstede, med narcosniffin' dogs og breial attitude, var det en gjennomgående god stemning utover kvelden. 

  Håper på flere sånne kvelder. Kunne tenke meg å finne et lokale som ikke skal rives, og gjøre det til et sted for slike venues, med kunst, kreativitet, bra fester og bra folk. Er sikker på at jeg får med meg noen. 

  Shoutout til Jonathan Varcoe som ga alt og fikk tyn for å ta for mye oppmerksomhet og fikk veggen sin malt ned til 10%.   

 • Publisert: 26.02.2017, 20:21
 • Kategori: Weekend
 • 0 kommentarer
 • En jeg aldri så komme

 • Publisert: 25.02.2017, 16:54
 • Kategori: Weekend
 • Jeg har egentlig aldri hatt noe bilde eller forestilling av den perfekte kvinnen, men jeg noen ting har man jo i bakhodet. Men det er en type dame jeg har sett for meg. Hun er fra landet, har langt kastanjebrunt hår, sterke meninger og tør å utfordre meg. 

  Plutselig er jeg på ski i Nordmarka med en langhåret jente fra Førde som blir med på tur selv om hun følte seg "litt dårleg i dag". Dagen i går var altfor digg til å sitte for mye inne, når det er så få soldager i landet. Det blir lysere og lysere hver dag nå og jeg vurderer å laste ned en app jeg hørte om, hvor jeg kan følge med på hvor lenge solen er oppe og hvor mye lengre den henger på himmelen for hver dag som går mot sommer. Noen som vet hva den heter maybe?


  Ettermiddagsolen varmer bra
   

  Årstidene herder oss, gjør oss mer robuste men også til tider trekker oss inn i en kollektiv depresjon om man ikke finne lyset i seg. Kristine har vært det lyset for meg den siste tiden og damn så glad jeg er for det.

  I dag skal jeg og en gjeng på Frysja art festival. Er over tusen attending så det kommer til å bli mye kjente fleiser...Kan bli gaaaaanske spennende.


  Fant et lite vindu med sol 
   

 • Publisert: 25.02.2017, 16:54
 • Kategori: Weekend
 • 4 kommentarer
 • Tredagers

 • Publisert: 19.02.2017, 19:32
 • Kategori: Weekend

 • Me and Nikolai Riibe at the premiere for "Bloggerne"

  Yoooola

  Tiden går så vanvittig raskt. Dagene i mellom helgene blir nesten som et vakuum.

  3 dager med festing blir mye selv for meg. Dagen derpå blir fort veldig avgrenset ettersom energinivået er noe lavere enn normalt(vanligvis høyt).

  Jeg skulle gått en langrennstur i på lørdagen men det ble fort avlyst ettersom fredagen ble villere enn forventet. Jeg skulle bare innom Kunsthall Oslo i Barcode på en åpning og endte på rolig men dødshyggelig lite pre-party i studio til Christian Houge rett rundt hjørnet. 

  Torsdagen ble også sen med premierefest for Bloggerne på TV2, som kommer tilbake på skjermen med ny sesong mandag 20 februar kl. 21:30(explicit content). Sånne fester kan fort bli stive, men ettersom jeg etterhvert er blitt mer og mer kjent med bransjen, har en stor innebærende interesse for film og TV, ble det utrolig vellykket. Og om jeg skal uttale meg om hysteriet som Anna mammablogger stelte i stand, mener jeg det ble i overkanten egoistisk. Dette var en fest for alle som har vært med i produksjonen, og ikke en æresfest for den "the star of the show". Sooo who's crying over what? Alt jeg kan si er at jeg så en mer stresset mamma med et tårn sushi på vei inn hoveddøren og opp til hotellrommet. Oppmerksomhet er et drug, det koster mye og det er lett å bli for avhengig.


  Boyz in the hood. Birthday boy Frende on the right hand side
   

  Lørdagen i går var definitivt den hyggeligste. Kjæresten til en kompis jeg dessverre ikke ser så ofte hadde arrangert surprise party hjemme hos henne på Røa, samtidig som han hadde invitert til bursdagsvors. Frende ante freeeed og ingen fare da over 20 stk ropte SURPRISE og kastet funny shaped ballons i fleisen hans. Jeg møtte så mange venner jeg ikke har sett på lenge og Kristine utover kvelden med sitt evige gode humør og energi.

  BOOM, så lå hun sammenkrøpet inntil meg i en taxi og måtte bæres opp trappene. Vi har alle vært der...

   

   

 • Publisert: 19.02.2017, 19:32
 • Kategori: Weekend
 • 0 kommentarer
 • Weekend bubble

 • Publisert: 13.02.2017, 11:48
 • Kategori: Weekend
 • Oufffff verdens sureste vind treffer meg midt i fleisen når jeg går ned gatene, vinteren er her for å bli en stund. Og det er cool, så lenge vi får sol.

  Jeg har vært litt borte et par dager uten å skrive. Det har skjedd mye denne helgen og tiden går fort når man deler den med andre. Noen ganger blir weekenden som en boble, og når mandagen kommer er det som om jeg har glemt alle forpliktelser og planer.

  Fredag skulle bli rolig og alene inne på rommet med guitaren og en gammel film i bakgrunnen. Men plutselig ramler roomien min inn døren og vi finner ut at ingen av oss har noen planer og bestemmer oss for å fortsette på en låt vi startet på forrige uke. With me on vocals..jeg holdt på å le meg fillete..russehits. Det blir lett mye humor og resultatet blir så komisk dårlig at det er bra.


  Izakaya kommer av "I" som betyr å være, "zaka" betyr sake og "ya" som betyr sted/butikk. Dette var i gamle dager kun et utsalgssted for sake i Japan men er med årene blitt en slags "taverna" hvor man kan sette seg ned, få en matbit og teste varene. Neste gang skal vi dra tidligere!
   

  Lørdag delte jeg og en god kompis 3 flasker vin og var innom en rekke steder i byen jeg faktisk ikke har vært før. Christian er mer oppdatert på steder i byen enn noen andre jeg kjenner, bortsett fra kanskje min bror. Izakaya som ligger i St. Olavs gate er et lite hull i veggen som tar deg med til en uformell bar i japansk stil. Der var det helt stappa fullt og kjøkkenet skulle til å stenge, så vi dro videre til Taco Repùblica hvor kjøkkentiden er mer fleksibel. 

  Videre forsvant vi må et mer urbant sted vis-a-vis Rockefeller hvor det oste hip-hop ute av dørene. Kompisen min fascineres stort av den kulturen så vi måtte jo selvfølgelig inn der. Jeg hadde min hip-hop periode i ungdomsskolen og vil alltid ha en forkjærlighet for det, spesielt det som er litt old school.

  Det gikk kanskje 20 min før vi mistet hverandre etter jeg møtte en bekjent, og 10 min senere var Christian i en taxi på vei hjem, mens jeg var alene utenfor min komfort sone. Det er sånt som skjer når to kompiser er skamfulle på byen i Oslo. Selvom jeg følte meg litt dårlig dagen etter. Nevertheless, det er en av de hyggeligste kveldene på lenge. Det hele endte med nachspiel som aldri endte, før jeg sto og banket på vinduet til Kristine kl.8:00..er vanligvis ikke en nach-mann av rang, men jeg ble altfor fascinert av denne småkriminelle, litt dirty men varme broderlige kulturen.


  Well hungover trying to recuperate. I found it hard putting on a smile
   

  Og det interessante er at det ikke ble tatt noen bilder fra kvelden. Kanskje det bare er et tegn på at vi hadde det altfor gøy? Definitivt.

  Jeg våkner, og alle er litt sinna eller oppgitt. Men noe særlig angst har jeg ikke. 

  Skitur måtte utsettes og det var kanskje like greit tross perfekt føre med halve Oslos befølkning ute i løypene. Men til uken!!

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 13.02.2017, 11:48
 • Kategori: Weekend
 • 3 kommentarer
 • Snowflaked

 • Publisert: 05.02.2017, 16:06
 • Kategori: Weekend
 • Skjennungsstuen has the best buns. To the right: remains of a bun made into a coconut line. Just because it looks cool..drugs are cool right? 

   

  Feite snekrystaller laver ned i dag. Noe støl fra gårsdagens skitur, og noe klein fra gårsdagens studio session. Det å skrive en låt kan være krevende prosess, men også insane gøy. Anyway..Nordmarka var perfekt dekorert med snø i går, men noe særlig føre var det ikke. Det har snedd i hele natt og har allerede fått rapport fra mor om at føre er heeelt primen i dag. 

   

  Etter at jeg og Kristine omsider kom oss ut døren og på banen, tok vi den til Voksenkollen og derfra er det bare å smekke på seg skiene og kaste seg ut i løypa. Selv med tyngende mensensmerter kavet hun seg opp bakkene mens jeg roper betryggende hver 100 meter "ikke langt igjen nå". Kristine er sterk, og med mye positivitet og en del aggresjon kom vi frem til Skjennungsstuen :  )

  Resten av dagen gikk til et par heftige diskusjoner, en taco dinner og studio session med Jann og Kristine. 


  Sundays are perfect for checking off the list of all the thing's you've been procrastinating all week. I finally got to string my guitar and clean my room. The other photo is some of my weekend accessories.

  Jann som jeg flyttet med for rundt 2 år siden er tilbake i gamet med å produsere russelåter, og siden begge er i overkant musikalske, blir det veldig naturlig å jobbe sammen med tekst og sound. Etter mye tull og tøys med vers og refreng endte vi opp med å game nazi zombies på min nå utdaterte PS3. And we killed so many nazis..Det er et utrolig sosialt spill egentlig, og hva annet føles bedre enn å myrde allerede avdøde nazister?


  I've always been a big fan of Italian red wines, and especially from the Barbera grape. The wines from around the D'alba area are often tangy, cherry-like and not too sweet.
   

  En egenskap ved Kristine jeg digger er at hun er adaptiv og kan være med på nesten alt, med en utrolig positivitet. Jeg merker jeg er litt avhengig å være rundt mennesker som er åpne, versatile og som heller sier ja en gang for mye. Mennesker som kan vise meg nye steder og ta meg med på nye opplevelser. For det å være initiativrik er nesten en nødvendig egenskap for meg. 

  Om du spør deg selv hvorfor du sier nei, vil mest sannsynlig svaret ditt være overraskende irrasjonelt. At du ikke gidder eller vil holder ikke. 

  Hadde ikke min mor dratt meg ut på ski, kunstgallerier og rare filmer siden jeg var liten, ville jeg aldri vært den samme jeg er i dag. 

   

   

 • Publisert: 05.02.2017, 16:06
 • Kategori: Weekend
 • 5 kommentarer
 • Sloooow morning..

 • Publisert: 04.02.2017, 11:41
 • Kategori: Weekend
 • Goood day!

  Sikkert maange som er slitne etter i går, men det hjelper lite når det lørdag og det sner i marka.

  Det er meldt bra føre i nordmarka og det lite som er så digg som å komme hjem fra skitur, sprade rundt i stilongs med røde kinn og møre muskler. Om du er tilbake fra tur sent på ettermiddagen er det beste å mixe en Gin & Ton og lage middag med en du er glad i.

  Nå har jeg sett et par Seinfeld episoder for mange. Blir aldri lei av det showet. Det ble starten på en helt ny sjanger av situasjonskomedie. Et show om ingenting, men samtidig om alle de små tingene alle elsker og hater. Det holder fortsatt selv om det er en gammel produksjon fra en litt annen tid.


  Seinfeld, George, Elaine and Kramer at their hangout diner in NYC. Makes me wanna go back to New York.

  Aaaanyway, nå har jeg ventet i 1 time på at kjæresten min skal gjøre seg klar for skitur..jeg som pleide å være den alle andre ventet på. Well..nå vet jeg hvor overirriterende det kan være..


  Well, looks like she's finally ready
   

  Waitin' on a Woman - Brad Paisley (some sweet american country music)
   


   


   

 • Publisert: 04.02.2017, 11:41
 • Kategori: Weekend
 • 4 kommentarer
 • Sunday morning snow is falling

 • Publisert: 29.01.2017, 12:15
 • Kategori: Weekend
 • Haiiii nå sner det skrått ute!


  White substances are falling from the sky. Dress accordingly. Shades are mandatory on Sundays..
   

  Dette er dagen hvor det er ingen skam å sitte inne om du var ute dagen før. Søndager har en helt egen feel. Det er hvertfall noe jeg føler. De fleste butikker er stengt og gatene er mer eller mindre tomme. Men det er noe som har forandret seg i byen de siste årene. Det er en ganske sosial dag hvor man kan catche up og dele krigshistorier fra helgen og gjennomføre sosialt studie på alle som går forbi og sitter rundt deg.

  Setter du deg på en café med en kompis vil du garantert møte noen du kjenner, eller så er det lett å invitere noen bort. Norge er en café-nasjon. Få land i verden har så stor cafékultur som vi har. Vi sitter i timesvis og drikker litervis av kaffe, så det er en fin arena for å møte mennesker eller bare få gjort noe produktivt på macen. Når du er ferdig med gossip og dagens menneskestudie kan du dra hjem med god samvittighet, lage noe digg å spise og binge watche en serie.

  Ny serie verdt å se: Frontier

  Jeg har begynt å glane på en ny serie nå som er knallfet. Det er set i London på 1700-tallet og beveger seg raskt over i Nord-Amerika hvor det er en kamp om eksport og handel av pels som hadde spesielt høy verdi på den tiden. Det er flere sterke karakterer og en egen ambience fra den tiden hvor Amerika

  Check out Frontier on Netflix


  Jason Momoa in Frontier
   

  Jeg MÅ jazze opp frossenpizzaer, og en av mine spesialiteter er "Fars Mex-Grandiosa". Den snekrer jeg sammen når jeg er eksepsjonelt klein, bakfull, fyllesyk eller tømmermand som danskene kaller det.

  Fars Mex-Grandiosa:

  • Grandiosa original
  • Tacos Spice
  • Ekstra Jarlsberg
  • Mais
  • Chilipulver(fersk eller tørket er også gullandes)
  • Nacho chips

  Etter du har stekt den godt finhakker du rødløk, strør det gjevn over hele pizzaen og ligger til

  • Rømme
  • Jalapeños
  • Grønn salat of your preference
  • Salsa 
  • Guacamole (jeg hadde ikke avokado og super'n på hjørnet ble for langt)


  BOOM!
   

   

 • Publisert: 29.01.2017, 12:15
 • Kategori: Weekend
 • 1 kommentarer
 • hits