hits

Fabian Raw

INSTAGRAM & SNAP: venjar

Strukturer morgenen din

 • Publisert: 12.09.2017, 15:01
 • Kategori: Samfunn
 • Jeg har alltid vært i opposisjon til rutiner og strukturer som låser meg fast til gitte tider med måltider, trening og arbeid. Men er noe jeg har kommet frem til så er det å strukturere morgenen. Morgenen er kickstarten, det er da du velger hva du skal gjøre med dagen din, bevisstgjøre hva du skal fylle den med - hvilke mål du skal nå som vil gi deg en ro når du legger hodet på puten igjen på kvelden. 

  Etter jeg har karret meg opp av sengen og der står rett opp og ned, så vet jeg ikke alltid hvor jeg skal gjøre av meg. Særlig når jeg står opp tidlig og sliter med å finne ut hvor jeg skal starte og om jeg egentlig trenger å faktisk stå opp så tidlig. Videre gjennom dagen så blir alle de gjøremålene og planene jeg har visualisert kjapt i hodet, gjort om til en motorvei av tanker hvor alle krasjer og jeg gjør alt ting halvveis. Halvveis frokost, halvveis lesing, halvveis jobbsøk, halvveis på skolen - én fot innenfor enhver dør. Men så mange føtter har ingen! Til slutt er jeg ikke tilstede i noe av det jeg gjør. Når jeg spiller gitar og helst føler at jeg burde løpt meg en tur, vært med kjæresten, venner eller familie, jobbet - hva enn det er vil skuldrene og tungen min være i taket. Det med tungen er noe jeg lærte av en i familien som går til en psykomotoriker. Det er ofte et tegn til anspenthet og anstrengelse, stresshormoner som løper gjennom nervene dine. Så tenk på det når du er urolig eller når som helst, om du har tungen nede sammen med skuldrene. For å få tid til alle de tingene jeg somler meg halvveis innom, som jeg jo elsker å gjøre, så MÅ jeg stå opp tidlig og være før alle andre!

  Jeg har alltid vært lite åpen for rutiner og metoder for å "forbedre livskvaliten!" og "vekke supermennesket i deg og bli rik" som veldig mange self-help bøker ofte proklamerer. Men det er utrolig mye flinke folk der ute som faktisk forsker og jobber aktivt med å forbedre seg og på veien, gjennom å hjelpe andre og gjøre intervjuer, kommer frem til noen enkle rutiner og metoder som går igjen hos de fleste som de anser som suksessfulle i livet. Tim Ferriss er en av dem som har gjort store oppdagelser gjennom å lære av andre ved å være ydmyk og samtidig bygge opp sin helt egen kunnskap og vei i selvutvikling. 

  Uten å snakke for mye om han og hans virke (noe jeg kommer til å gjøre når jeg begynner på boken hans "4 Hour Work Week) så legger jeg til en link med hans faste veldig enkle (men også krevende i starten) "Morning Routines":

  https://fhww.files.wordpress.com/2017/05/5-morning-rituals-that-help-me-win-the-day1.pdf

  Det er enkle ting som å re opp sengen, meditere til å ta en kald dusj. Mye av dette er rart for mange, men hva faaaaasen er det som egentlig er rart a folkens?

  Jo det er de fiktive realitetene vi lever i som er blitt formet med tiden og gjennom de 2 millioner årene som menneskehjernen har utviklet seg. Ha en fantastisk deilig dag og nyt årstiden -  ikke klag over at det ikke er sommer lenger!

 • Publisert: 12.09.2017, 15:01
 • Kategori: Samfunn
 • 14 kommentarer