Fabian Raw

INSTAGRAM & SNAP: venjar

Ville klær

 • Publisert: 28.08.2017, 17:47
 • Kategori: Wear and gear
 • Nå som jeg endelig har fått en god turpartner, er det allerede blitt rutine å gå en runde i Nordmarka et par ganger i uken - noen ganger også med et bad. Jeg merker jeg blir mer og mer avhengig av naturen som om det er sukker i blodet mitt. Det er luften, lukten og hvor vakkert naturen er, nesten helt uberørt og avsides fra storbyen. Noen ganger skulle jeg ønske vi kunne kvitte oss med alt som heter asfalt og betong - la trær gro friere og la små pinnsvin, mus, grevlinger og alle andre uskyldige dyr få plass i økosystemet også i byen. Men det blir for vilt og farlig for oss mennesker som heller vil sette oss selv i fare ved å bli påkjørt av biler og alt annet som går over 70km/t.

  Men dette gjør heller at jeg setter mer pris på å komme meg ut av bykjernen og opp i marka. Jeg og Kristine har den siste uken gått og tatt kveldsbad i et tjern ikke langt fra Tryvannsstua. Det er ikke før vi faktisk har kommet opp av vannet hvor vi kjenner hvor deilig det faktisk er, hvor rike vi er på livet, i vår egen økonomi og viten om hvor viktig det er å være i naturen, langt unna de fleste mennesker. Vi er faktisk stort sett alene. 

  Etterhvert skal jeg arrangere fler turer hvor naturen er villere og enda mer urørt. Hvor neste mennesker er langt unna, og hvor vi kan koke middag over åpen ild.

  Jeg har lenge vært fan av merket Patagonia, og endelig har Junkyard tatt det inn og inntil sitt bryst!

  Patagonia jobber for å bekjempe miljøkrisen og skape et mer bærekraftig samfunn samtidig som de lager dødsfine klær til å gå tur i hvor som helst:)

   


  Patagonia sine t-shirt kommer i frekkkkke farger og er
  Laget med bluesign technologies som innebærer at man bruker kjemikalier og materialer som er snille mot miljøet, arbeiderne og forbrukerne. Jeg gikk for blant annet denne i Coral - check it
  out here

  RABATTKODE: FABIAN15

  Bruk denne koden når du handler for over 500kr på Junkyard og få 15% rabatt (gjelder ikke salgsvarer eller limited edition)


   

  Knalldigg sekk fra Patagonia som rommer 26l av alt du trenger for en lengre tur - sjekk den ut HER

   

   

   

   
   

   

   

 • Publisert: 28.08.2017, 17:47
 • Kategori: Wear and gear
 • 0 kommentarer
 • Talk Tonight

 • Publisert: 22.08.2017, 08:41
 • Kategori: Film og musikk
 •  
  LiQK6tKHXU0
  Noel Gallagher performing Talk Tonight - Oasis


   

 • Publisert: 22.08.2017, 08:41
 • Kategori: Film og musikk
 • 0 kommentarer
 • Lev for opplevelsene

 • Publisert: 21.08.2017, 21:17
 • Kategori: Refleksjon
 • Jeg tenker en del om dagen, på hva som motiverer meg og drar meg opp av sengen hver dag. Det kan være helt trivielle ting som en digg, sunn frokost, dra å trene og sette seg i solen med en kaffe og lese. Eller det kan være de store målene som å fullføre graden min, jobbe med skuespill på lerretet eller musikk på scenen. Vi mennesker lever jo for opplevelsene. Jeg tror det store spørsmål om meningen med livet handler om å leve godt - det å kontinuerlig utvikle seg, ha det gøy og ikke minst oppleve!

  Den valutaen som egentlig betyr mest for oss er jo opplevelsene og den koster ikke bare penger. Det krever nysgjerrighet og evnen til å ta initiativ - helst uten å være avhengig av noen andre for å få fremdrift. Én person som alltid er vært den initiativrik i familien er broren min Alexander. Ikke bare i familien men i vennekretsen sin men for seg selv mer og mer med årene. Bare det å planlegge en tur over vidda helt alene; krever alle de ovennevnte faktorene for at det skal være mulig å gjennomføre. 

  Det å ha mange interesser er utrolig verdifullt. For uansett hvilken vei man velger å gå, så er det viktig å faktisk sette seg inn i noe mer enn kun jobben man går til hver dag. Jeg pleier å si at det er viktig diversifisere energien sin på flere punkter og med det mener jeg at det er nesten vitalt å fordype seg i mer enn ett felt. En metafor jeg pleier å bruke er det å så forskjellige frø i flere åkre - for om man gjør det vil spire opp flere ulike planter som du kan høste senere. Om du kun sår ett frø og du ikke behandler planten riktig vil den ikke bære frukter, eller i værste fall dø. Hvor mange har ikke fått sine drømmer knust nettopp på grunn av dette - hvor hele verden faller sammen for individet som sitter igjen med følelsen av å ha sløst vekk ufattelig mye energi, og noen bruker til like lang tid på å være selvdestruktiv før man finner styrken på nytt. 

  I det store eller i det små, så mener jeg det er helt nødvendig å fordype seg i flere ting på veien. Det å ta inn omgivelsene og skape et større rom for seg selv og andre rundt deg. Etter å ha vært på hyttetur med Alex og en vennegjeng, ser jeg mer og mer hvor verdifullt det er å kunne gjøre det hyggelig rundt seg. Med god musikk, bra folk, mye fjasete men også samtaler med dybde og iherdige diskusjoner. Men ikke minst maten og hvor superhyggelig det er at noen står å kokkelerer i flere timer på en stor gryte Boeuf Bourguignon som sender heeerlige dufter rundt hytta og helt ut til bålpannen. Bare det å sette jernkjelen på grillen og lage frokost gjorde hele morgenen ekstraordinær - spesielt med opera (bror synger alltid med) og søndagsgudstjeneste fra Longyearbyen på radioen selv om alle er hedninger. 

  Jeg vil bare mer og mer ut på tur. Mer og mer vil jeg lære å lage mat, lære å kjenne naturen bedre og sette enda mer pris på det organiske. For jeg har for lengst blitt lei av å gå ned veier av asfalt, når jeg vet det finne så uendelig mange andre veier å gå..

   
  Mallmann-stil ved Steinfjorden

 • Publisert: 21.08.2017, 21:17
 • Kategori: Refleksjon
 • 3 kommentarer
 • Alle sanser

 • Publisert: 17.08.2017, 23:12
 • Kategori: Refleksjon
 • Det virker så lett å ligge på sengen og la tiden gå. Men altfor ofte gjør sinnet mitt fire vegger til en fengselscelle og jeg må tvinge meg ut i aktivitet. Når jeg blir for lenge inne på rommet mitt er noen ganger som om jeg glemmer hvordan det er der ute. Som om det er noe - et eller annet nytt der ute som jeg må oppleve. Ofte er det de samme tingene jeg oppfatter og sanser på nytt. Det høres kanskje kjedelig ut.


  Me eating something real

  Men det er noe med det å oppleve objekter og omgivelser med alle sansene for å få den sanne essensen av det. Et bilde av et tre eller et youtube-clip av en konsert gir ikke den samme opplevelsen eller troverdigheten som det å oppleve det i virkelighet. Slik månelandingen i 1969 ble mistenkt for å være filmet i et studio kun for å lure Sovjet og resten av verden. På samme måte kan vi la oss lure av det visuelle som blir fantasiene vi forestiller i hodene våres. Jeg tror kanskje ikke det nødvendigvis bare er angst som drar meg ut døren, men nysgjerrighet og et behov for å ta inn dagen med alle sansene. Det å kjenne solen i ansiktet, lukten av regnet mot asfalt og lyden av "fadderbarn" som naivt heller i seg mer alkohol enn de tåler og ramler etter en håpløs pretensiøs fyr i desperasjon etter å være en del av et nytt miljø i en ny by. For så å komme meg på banen og ta den helt opp til Voksenkollen hvor Nordmarka venter i stillhet, hvor kun lyden av skudd fra Skytterkollen er å høre i det fjerne. Da er ingen tvil om hva jeg opplever.

  Jeg er nødt til å oppleve alt jeg er opptatt av. Oppsøke og utspørre. Jeg har sluttet å være redd for å stille spørsmål og si ifra. For hva er det godt for? Jo lenger du holder deg inne, og inne i deg selv, jo lenger blir veien tilbake til det å være uredd og nølende.

  Det å være usikker og redd er kanskje noe av det mest usexy jeg kan tenke meg. I enhver situasjon jeg er usikker vil jeg automatisk prestere dårligere enn jeg ville gjort om trodde på meg selv. Hvis ikke jeg tror på meg selv, hvem skal tro på meg da? Hvordan skal jeg overbevise andre uten å i det hele tatt utstråle selvtillit eller selvsikkerhet. Selvsikkerhet er attraktivt, men det skaper også dessverre en arena og forum for misunnelse og hat. Ofte fordi det vekker noe i andre - en stemme som minner dem på noe selv ønsker de hadde, noe de selv skulle gjerne ha gjort eller blitt bedre på. For er det noe som er enda mer usexy enn usikkerhet, så er det sjalusi..

  Vil du noe nok er det ingen andre enn deg selv som står i veien. Jo så er det alle de som vil si at du ikke vil få det til, at det er vanskelig eller at han eller hun er bedre. Men det er kun du som velger om du skal bry deg om det eller ikke. Ikke la perseptene gå på autopilot og overstyre deg. Ta kontroll over alle situasjoner hvor du virkelig føler at du må - og du vil straks lettere få kontroll over ditt eget liv. Det høres enkelt ut. Men du må bevisstgjøre deg selv hver dag hvor alle følelsene dine går og hvorfor. Hele tiden still deg selv spørsmål om hvorfor du gjør ting. Gjør du det for å være den beste versjonen av deg selv, eller for å tilfredstille superegoet hvor alle andre bestemmer?

  BJKpUH2kJQg
  Supersonic - Oasis


   

 • Publisert: 17.08.2017, 23:12
 • Kategori: Refleksjon
 • 7 kommentarer
 • Det store bildet

 • Publisert: 04.08.2017, 19:06
 • Kategori: Samfunn
 • De fleste mennesker ser verden fra kun ett perspektiv. Problemet med dette er at man blir blind for alt som skjer utenfor det man er i stand til å oppfatte. Man velger å se en annen vei, eller er rett og slett ikke i stand til å forstå helheten fordi man er så fanget i sitt eget edderkoppspinn av fantasien om hvordan ting er og skal være. Dette går igjen i alt fra enkle situasjoner, livsstiler, yrke og kulturer - ikke minst i relasjoner mellom mennesker. Ser du kun verden gjennom din egen oppfatning av hvordan ting "er" eller "skal være" burde du tenke deg godt igjennom hvor denne oppfatningen kommer fra. Hva får deg til å stemme på Arbeiderpartiet? Hva gjør at du liker fotball ? Eller enda mer grunnleggende, hvorfor blir du fort utrygg rundt mennesker som er selvsikre? Hvorfor er du så redd for å bli forlatt eller å mislykkes i det du driver med? Hvorfor mener jeg at det er sånn et kjærlighetsforhold skal være? Mest sannsynlig en Hollywood-film eller oppfattelsen av din egne foreldres forhold, men alle gode og dårlige verdier som var eller er.

  Alt dette er som regel formet tidlig i livene våre, og er med på å forme oss inn i voksenlivet. Mye av dette er gode ting, men mye har dessverre også skyggesider som vil plage mennesker helt til de lukker øynene for siste gang. Om vi kunne vært mer bevisste på hva som har formet oss, om flere kunne gått i seg selv, om fler kunne gått utenfor seg selv og sett hva som faktisk er verdt å bruke energi på - da hadde de fleste trivdes så mye bedre på denne planeten. 

  Jeg tror alle har godt av en reise utenfor atmosfæren, forbi alle satelittene og se jordkloden med våre egne tårefulle øyne. Først da får man øynene oppe for første gang, for hva som faktisk er virkelig. Hvor stor vår verden er og hvor insignifikante våre hverdagslige problemer er eller hvor mye penger vi skal tjene. All klagingen om kjønnsroller og diskriminering. Hvis "the 1 percent" i USA tok den turen, er jeg sikker på at Richard Branson gir en fin rabatt gjennom sine fremtidige space travels. For alle de som har mest, som kun vil ha mer; er dessverre de som må ta de største håndhevelsene når det kommer til å redde kloden vår fra mer massiv ødeleggelse.

  Hvor mange kjendiser og presidentvalg må til før vi våkner opp, ser opp fra smartphonesene våre og ser hva som faktisk foregår. Hadde majoriteten forstått dette, hadde det vært massedemonstrasjoner i mangfoldige land. Kullgruver, megaslakterier og oljepumper hadde forsvunnet sakte men forsvarlig og vi hadde glidd lett over i en bærekraftig ikke bare miljøvennlig era. For det er ikke noe oss og dem - vi er en del av miljøet, vi er en del av alt. Vi har bare fått altfor mye makt.

  Aldri tenk at alle andre må gjøre det for at du skal kunne gjøre det eller omvendt. Ikke tenk om kun du kaster søppel på bakken så går det fint. Det er kun umodne barn som spør hvorfor de skal rydde opp når det ikke var hun eller han som laget alt rotet. Hvem skal gjøre det da, hvis det andre barnet stikker av?

  Vi må være mer bevisste på hvordan vi vil ha det rundt oss. Derfor må vi se mer enn kun vår egen lille verden. For uten flere perspektiver og evnen til å vurdere objektivt gjennom livene våre, vil våre verdener fortsette å krasje i hverandre. Så hva vil jeg si med dette? Vær ydmyk, grav litt i deg selv og se rundt deg. Hvordan vil du ha det, hvilke verdier har du - og ikke minst hvorfor?

 • Publisert: 04.08.2017, 19:06
 • Kategori: Samfunn
 • 4 kommentarer
 • hits