Fabian Raw

INSTAGRAM & SNAP: venjar

Sommerferie!?

 • Publisert: 31.05.2017, 16:07
 • Kategori: Party on down
 • Haaaaiii da er enda et skolehalvår over. Hjeeelpes meg som eksamenstiden tar knekken, spesielt når det skjer så ufattelig mye annet på en gang. Men alle disse utfordringene man ofte kaller problemer er kun trapper som leder opp til et bedre og større selv. For noen år siden var det å studere på BI kanskje det siste jeg kunne tenke meg, men når jeg ser tilbake på de 2 siste årene, har jeg lært helt ufattelig mye mer om meg selv. Det har mye om min omstilling i mindset, åpenhet og fleksibilitet å gjøre, men også evnen til å tenke langsiktig.


  Jeg peker for å vise gunsa :) Eldste trikset i boken

  Det å se målet langt der fremme, vite at veien ikke er rett og at man må se lengre enn den første svingen. Man kan se på det som en landevei, med tuneller hvor livet i perioder er mørkt og hvor lyset kun er i å skimte i det fjerne. I perioder er veien ujevn, smal og man forviller seg ut på avsporinger. Det er derfor det er så viktig å ha fokus på hvor man skal og hvor man vil. Det i seg selv er ikke lett alltid.


  The road

  Nåå skal jeg feire littttt med å se venner igjen, gå turer i marka og i fjellet. Om ikke lenge stikker jeg vil Ørsta Volda med fjordane-prinsessen for å bo i en glasskuppel noen dager. Det blir villt.

  Nå sitter jeg på parkteateret og ser ut på himmelen som faller ned. Men jeg vet det kommer sol snart.

  Fra nå begynner bloggingen for fullt igjen og jeg har MYE å dele og uttale meg om. So keep your eyes peeled ;)

  Og btw tips på Netflix : BBC life: Africa om du er klar for en åpenbaring om hvor brutal, vakker og sårbar verden er - eller Hitlers Bodyguards om du er like history mystery buff som meg!

  & of course en digg låt 

  ENjoy!

  K4BAm7zN9wQ

   

   


   

   

   

 • Publisert: 31.05.2017, 16:07
 • Kategori: Party on down
 • 3 kommentarer
 • Skylaget i sinnet mitt har endelig slått sprekker

 • Publisert: 26.05.2017, 17:28
 • Kategori: Hverdag
 •  
  Det føles som en evighet siden jeg blogget sist, men jeg er vært preget av en del stress og kanskje noe angst som har gjort sinnet mitt mørkere og negativt. Men i mellom sprekker skylaget og solen skinner gjennom de mørkeste skyene - de mørkeste tankene. I tillegg har jeg nevnt at jeg må skrive siste eksamen før jeg går tilbake til day blog. Jeg vil ikke ikke dele noe halvhjertet og usammenhengende, så derfor venter jeg til det er helt skyfritt. Og når jeg ser ut av vinduet nå, er det ikke langt ifra.
   
   
  Det gikk opp for meg først da kjæresten min gjorde meg bevisst på hvor mye vi egentlig har vært på farten i det siste og hvor sliten jeg faktisk var etter festing og eksamener. Jeg trengte å komme meg ut av byen. Da min kusine spurte om jeg ville være med å hjelpe til på gården og hytten ved Mollösund; grep jeg sjansen.
   
  HLOb6KIs8TM
  Chris Stapleton - I was wrong 

  Vi hadde solen med oss hele veien til gården og videre til hytten ved sjøen. Selv om hele går(d)sdagen var en treningsøkt og en arbeidsdag, var det mer meditativt å jobbe enn det var slitsomt i slike omgivelser. Min kusines far eier en enorm tomt ved Näs i Sverige, og leier ut gården til ferierende gjester via Airbnb. Hjelpes som jeg trengte å komme meg ut av byen. Vekk fra alt, alle og kanskje litt meg selv - og jeg trenger det med gjevne mellomrom, for jeg tror jeg er avhengig av den frie og fredlige naturen uten alt støyet i byen.
   

  Pit Stop
   
  Det første er luften som treffer ansiktet mitt, lukten av beitemark og skog som har ventet på solen i hele vinter og synet av langstrakte jorder som strekker seg så langt øynene kan se. Det gir ro bare det å gå rundt på den enorme tomten. Bare å utforske uten distraksjoner fra en smart phone som hele tiden minner meg på alt det andre som skjer rundt i verden, som jeg burde gjort, burde gjøre eller aldri burde ha gjort. Kun tanker i hodet som trenger å samles og sorteres. 
   


   
  The scenic route
   
  Selv om jeg ikke gjorde annet enn å shine et svært hus i 9 timer så glir tiden fort avgårde med skyfri himmel og country listen min på fulllll guffe, og vipppps så sitter man der med et glass whisky i den ene hånden og en jambalaya i den andre :  )
   
  Litt rooolig yoga på morgenkvisten og så bærer det videre til havet!
   

  The road through a dirty windshield
   
  En artist som legger til masse blues og soul i country og gjør det til en ny genre er multi Grammy award winning Chris Stapleton. Han har en heøt utrolig sterk stemme og så langt fra du kommer pop trash som topper listene i dag (litt subtil kritikk der ja). Han treffer meg hvert fall, med tekster og melodi som gir gåsehud. Han kom nylig ut med ny skive som del en av to, til det andre albumet "From A Room".
  Linker til et par av de beste låtene mellom her:)
   
  As I write sitter jeg i båthuset lurer på om jeg skal ta et kveldsbad i solnedgangen. I should shouldn't I?
   
   
   

  F0hdQ7latVY
  Chris Stapleton - Either way

  LOZ3buz5Di4
  Marcus King acoustic

   
 • Publisert: 26.05.2017, 17:28
 • Kategori: Hverdag
 • 10 kommentarer
 • Nasjonaldagen - dagen nordmenn blir amerikanere

 • Publisert: 18.05.2017, 12:58
 • Kategori: Samfunn

 • Little ruby red lipstick on my nose there
   

  Haiiii nasjonaldagen var et marathon i går. Men wooww så hyggelig. Jeg møtte en haug med ukjente og kjente. Dagen før var dagen var i overkanten kaotisk med 5 timers eksamen, en noe voldelig treningsøkt og rett i nok en utrolig hyggelig Pad Tuesday hos tanten min. 

  17. mai er for mange blitt dag hvor man føler man må være overalt i hele byen på en dag. Det er lenge vært å sitte på de feteste spisestedene, betale de mest overprisede rettene og bordplass, og de hardeste, ender opp med å feste hardt på byen på kvelden. For meg handler det om å samle folket og møtes i hus og hjem, eller hytter for den saks skyld, og feire grunnloven og hvilket unikt vakkert land vi kan være stolte av på mange måter.

  Men det er også den dagen hvor nordmenn faktisk snakker til hverandre, smiler og er glad helt ubetinget og uavhengig av alt andre sosiale barrierer. Jeg snakket med karer på gaten, på trikken og i oppganger - det er dette vi kaller "folkefest" som rett og slett gjør oss usjenert og tør å stikke oss frem, ut av sneglehuset. Hvorfor kan vi ikke ha den selvtilliten og åpenheten konstant i oss? Noen har det i seg, og vi ser ofte til amerikanerene når vi skal måle det å være ekstrovert, ha den blinde troen på seg selv. Det mangler en generell sosial åpenhet; åpen for å ta inn, uten at man trenger å ta mennesker helt inntil seg. Vi trives så mye bedre i et sånt samfunn og vi trenger ikke ha en folkefest hver dag for å inneha denne vennlige åpenheten i oss. Hadde vært kult om vi kunne levd i et sånt samfunn, hvor du får en finger fordi du er i "FOR" godt humør og er trygg på deg selv. 

  Uansett, dagen min i går kunne ikke vært bedre. Med kjæreste og good friends var jeg innom en utall av steder med alle mulige forskjellige stemninger. 

     Frokost hos Cathrine

  Frokost hos Nico


  Møtte den rå fyren. Må fortelle mer om han senere
   

 • Publisert: 18.05.2017, 12:58
 • Kategori: Samfunn
 • 3 kommentarer
 • Fra å bli ranet på OSL lufthavn til å bli skjemmet bort av YSL

 • Publisert: 13.05.2017, 17:15
 • Kategori: Party on down

 • Shirt & coat from COS. Shades from Ray Ban obviously B-)
   

  Wow det er lenge siden jeg har satt meg ned med bloggen nå. Det har gått i ettttttt den siste tiden med det ene og det andre, med oppturer og nedturer, forventninger og skuffelser. Jeg trente for første gang i går på lenge og el-gitaren min har samlet støv i over en måned. Men jeg klager ikke, for jeg merker jeg trives langt bedre med en variert og tettpakket agenda. Etter eksamen #2 i Kulturell Finansiering, passet det bra med en tur til Stockholm med invitasjon fra YSL beauty. Noen ganger er det utrolig digg med avbrekk og denne gangen falt denne invitasjonen på en perfekt dag. Men så er det jo urtypisk meg at glemmer å gå gjennom weekend bagen. Plutselig står den sure svenske service-ansatte der med lommelerken min full av Maker's Mark bourbon og Leatherman kniven jeg har hatt i gud vet hvor mange år, i hånden.

  Manglet bare en bombe der liksom..Okay ja jeg burde vite nå at det ikke er lov å ha med et visst antall veske gjennom kontrollen iom at "alle" er potensielle terrorister - men jeg fikk fasken meg ikke lov å helle ut innholdet, og lommelerken med stor affeksjonsverdi for meg ble "destruert" av Avinor sine særdeles lite serviceinnstilte ansatte. Hun som åpenbart var koordinator og ansvarlig hadde åpenbart jobbet der for å lenge og det så ut som hun hatet alle hun hvilte øynene på, samtidig som hun skrek ut og kjeftet til alle som ikke er vant til det nye systemet. Wow?! Da jeg spurte høflig hun som ransaket meg, om de ikke bare kunne helle ut innholdet i søppelkassen, fikk jeg i svar at "da vil det kunne lekke av søppelet" - neeeiiiii seriøst, kan det? Hva med å være littt kul med en folk og se an situasjonen når et kjærestepar er på vei til Stockholm. Det systemet der er HELT på huet. Om noen skal bombe et fly or hva enn galskap terror, så er vel der der GANSKE ut på dato. 

  Selv om fashion-miljøet er infamøs for å være overfladisk og kynisk; så har jeg ikke møtt så mange søte mennesker i løpet av 24 timer på lenge. YSL beauty gjorde virkelig hele turen til en drøm, og hotell Diplomat i Stockholm er virkelig å anbefale!


  Frokostbuffet på Diplomaten Hotell
   

  Jeg og Kristine kom oss såvidt det var gjennom oppholdet uten å krangle - kun en liten "Gossip Girl" dramascene på Stureplan og inne på COS før vi fant tilbake til hverandre på Riche, en av de hyggeligste restaurantene og brasseriene i byen. Jeg har hørt fler si at det er i starten av forholdet man krangler mest, at dette er kun et sunt tegn og begynnelsen på noe langsiktig. Kanskje det er litt som med dype relasjoner som med sykdommer - at vi må sloss og gjennom smerte og feber helt til kroppen lærer seg hvilke koder som må til og gjør deg mer eller mindre resistent. I mine tidligere forhold kom alltid kranglingen mot slutten og endte det hele med en svær ondartet svulst. 

  Turen var alt i alt vellykket og vi fikk kult selskap av noen kule folk på vei hjem. Litt kjipt å se Gardermoen dekket av sne fra fugleperspektiv i mai, men jeg har funnet ut at jeg ikke gidder å reflektere eller la meg forundre og overraske av værforhold lenger, så lenge jeg bor i dette hjørnet av verden. En kort tur hjemom og rett på skolebenken med Thea for å rase gjennom økonomistyring til 9 på kvelden; en smak av jetsetter-livet haha!

  Igjen takk til YSL beauty for bra fest, produkter og et utrolig bra opphold i Stockholm.


  De danske influencerne hadde nesen litt høyt i været men Laura Tønder gjorde opp for alle :)


   Riche reddet middagen og stemningen <3
   


  Spoiled

   

   
   

 • Publisert: 13.05.2017, 17:15
 • Kategori: Party on down
 • 13 kommentarer
 • Gresset blir ikke grønnere før du fjerner ugresset

 • Publisert: 08.05.2017, 12:11
 • Kategori: Hverdag
 • Vinden snur like fort som over steppene i Patagonia. Fire årstider, én forkjølelse og 4 eksamener på en måned. Jeg liker variasjon, men ofte blir det mer en kamp mot natur. Noen ganger vil jeg jo bare slippe alt i hendene, alt i hodet, selge det jeg har av verdi, kjøpe en enveis billett til California, gå auditioning, joine en band, se bestekompisen igjen og jobbe hardt mot et mål som altfor lenge er vært en drøm. Men gresset blir ikke grønnere med mindre man vet hvordan man skal trimme det - hvordan du kvitter deg med ugresset.

  Det blir bare å rømme om jeg skulle gjort det nå, og det har jeg sluttet med. Jeg har vel egentlig aldri rømt, men jeg har ofte langt ting bak meg uten å tenke langsiktig, ved å fortrenge det uten å møte det. Men som regel velger jeg å stå i det som er og heller pine meg selv gjennom situasjonen helt til det er ingen annen utvei. Det å fullføre noe gir meg så ufattelig mye mer enn å gjøre noe halvveis. En halvveis utdannelse er som et halvveis ferdig bygget hus, eller som å snu halvveis til toppen av fjellet. Det er ingen skam å snu; men du får dobbelt så mye ut av det om du fullfører.   Studerer i solen. Så lenge det varer..T-shirten ble baby blue etter at noen vasket den:)

  Det å si at du skal gjøre noe er så langt ifra det å handle. Å lese teorien hvordan du skal gjøre noe er så ufattelig langt fra hvordan det er i praksis. Lærer du deg teorien om svømming, vil du mest sannsynlig synke til bunnen når du forsøker dette for første gang i praksis. Derfor er det mye bedre å drite seg ut haugevis av ganger enn å la være å prøve. Om det er å snakke høyt foran en forsamling, jobbe som aksjemekler eller gå bort til en fremmed som fatter din interesse - det krever trening. For å gjøre det bedre og viktigst av alt, med en indre ro ved utførelse, må det gjennomføres; flere ganger!


  Denim: BLK DNM Belt: Diesel. Beads: Mala 

  I kveld spiller Mayer og jeg rakk ikke å fikse billetter. Utrolig kjipt, men sånn er det. Det kan uansett aldri slå den dagen han rocket barten av alle hipsterne under Norwegian Wood på Frognerbadet for noen år siden.. Alle dere som er der, hils fra meg. Oh et lite tips om dere vil trenge dere frem foran scenen - bare si du jobber med sound engineering, at du er John sin personlige runner og må stå der for å høre at resonansen er riktig. Works every time B-)

  Have fun and enjoy the occasional snow after the show!

   

  Np7A1bT3lrg
  Rosie - John Mayer

   

  WeVJYWkyBNc
  Austin City Limits


      

 • Publisert: 08.05.2017, 12:11
 • Kategori: Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Hardt liv

 • Publisert: 02.05.2017, 19:17
 • Kategori: Hverdag
 • Endelig kan jeg hoppe over et av de 3 lagene med klær før jeg går ut døren. Solen skinner høyt på himmelen, forkjølelsen sitter fortsatt i meg, og virker nesten som den har tenkt til å bli ut eksamenstiden. Helgen ble altfor hard og hvor spesielt fredagen reduserte meg ytterligere. Og jeg maser på andre rundt meg om å ta vare på se selv...

  Noen la et eller annet i drinken min..I know, lett å skylde på når man drikker for mye - men da jeg plutselig snakket jeg med noen som ikke var til stedet og sa ukontrollerte usammenhengende ting til mennesker som ikke var der, var det hverken alkoholen eller den hjemmerullede røyken til han jeg møtte over Hibasdoen. Jeg lå godt plantet med hele hodet ned i porselenet da jeg kom hjem og tryglet hele dagen etter om å overleve.  Conclusion: Jeg tror ikke party-drugs er noe for meg, enten det inntas ubevisst eller bevisst.  


  Me & my new friend in the background <3 Noooget redusert denne kvelden, men jeg stiller opp for de jeg er ekstra glad i...Noen tok meg i hardt i armen og pekte på kinnet mitt og sa "hardt liv".
   

  Så får jeg vel beklage og takke alle som sjekker innom bloggen min hver dag i vente av nye refleksjoner, skråvinkling og sterke subtile fashion tips;) Jeg er midt i eksamensperiode og en hel del andre situasjoner som krever mye energi og tid. Straks er jeg sterkere tilbake, sterkere enn noen gang - men for nå må jeg fokusere på det som er viktigst akkurat nå, og ut mai.... 

   

  pWWX0aUW_HY
  En låt jeg hører hver dag som ligger ute på Spotify. Har åpnet øynene og ørene Hozier, sett vekk fra det mest kommersielle han har produsert.You rock dude<3 


   

   

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 02.05.2017, 19:17
 • Kategori: Hverdag
 • 9 kommentarer
 • hits