Fabian Raw

INSTAGRAM & SNAP: venjar

Outsider inside

 • Publisert: 01.03.2017, 11:14
 • Kategori: Blogg
 • Alright this is a long one..

  Man ser det overalt, det er den nye generasjonen, og jeg er for så vidt en del av den. Men jeg slapp unna den verste bølgen ved å ta noen, ganske tøffe avgjørende valg. Ved å velge en langt mindre main stream videregående skole etter at jeg hadde takket ja til den mest populære var et stort step. Samtidig var det et valg jeg ikke angrer på og som falt meg naturlig da. Men to uker gikk jeg på den skolen som skulle den "kuleste". Jeg husker jeg satt bak en haug jenter første skoledag i den store aulaen, og oppdaget at alle uten unntak, hadde samme lengde og farge på håret, samme jakke og like vesker. De snakket til og med likt, om de samme tingene og de alle klinget seg fast til sin "click" hvor de følte seg trygge.  Det er ikke vanskelig å finne tilhørighet om du følger alle regler og spiller opp til den gjengen du vil være en del av gjennom å kle deg og te deg uniformt som det ideelle sosiale selvbilde. 

  Okay, så hva er det dette kommer av? Alle ser det jo, til og med mange ler og kritiserer det. Men ingen vet hvor og hvem det startet med og heller vet de ikke hvordan de skal bryte med det, nettopp fordi ingen tør å gå utenfor og møte den frykten.

  Om the "it" girl i gjengen dropper Louis V baggen og den fjonete faux fur-jakken hjemme og kjører sin egen stil vil det skape mye oppmerksomhet. Utfallet kan faller i to grøfter og det kan lett bli brutalt. Enten blir hun utstøtt fordi de misunner hennes guts, originalitet og selvtillit ved å ta sitt eget valg, eller så begynner sakte med sikkert de andre å la seg inspirere og plutselig har hun skapt en ny trend. Men ofte uten å gi henne creds for det. Den på toppen av hierarkiet spesielt i ungdomstiden, sitter også med en enormt press, et press fra noen som egentlig ikke helt vet hvorfor de følger etter. 

  Men det er dessverre de færreste som tør det. De klamrer seg heller fast til hverandre, så mange som mulig opptil 20-30 stk i en gjeng, hvor man først oppdager hvem som er den verste i flokken og hvem som faktisk hater hverandre (de fleste) før det er for sent. Et kroneksempel er når én tar kontroll ved å være "bussjef" over russebussen. Det kan lett bli diktatur..

  Jeg har jobbet en periode på Joe & the Juice. Det var et åpenbart insentiv om at du ville få bli med i gjengen, og jobben din blir en livsstil. Det er implisitt at du er singel eller blir det, får deg en del blekk på kroppen, digger klein heismusikk og jobber overtid uten å få betalt - om det så er nasjonaldagen. Og det å kjøpe en Rolex for luselønnen blir pushet på deg som et lokkemiddel for å klatre høyere i det sosiale hierarkiet og mest sannsynlig gir deg høyere stilling med en lønn som heller ikke samsvarer med arbeidsinnsatsen. Men alt dette kompenseres med at du får en tilhørighet. Thank god. Du får være en del av noe, så du slipper å føle deg alene og utenfor. Det kan nesten minne massesuggesjon..

  Den som våger å gå utenfor samfunnet, utenfor murene og ut i det ville, vil komme tilbake som en helt.

  Til alle dere som tør å gå utenfor, det er en hard vei full av sur vind og mørke skyer. Men det kommer sol. So dig up your old Ray Bans!

 • Publisert: 01.03.2017, 11:14
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Pre-workout one man jam

 • Publisert: 27.01.2017, 14:10
 • Kategori: Blogg
 • Good day ya'll!

  Før jeg drar å trener deler jeg en liten song idea jeg laget i dag tidlig. Ikke ofte jeg spiller inn ideene mine, men når jeg kan dele det på denne måten er det mye lettere å huske hvor jeg har dem. Pluss at alle som leser bloggen min kan digge eller hate på det. Just spreadin' music!

   
  Jobber med vokal og skal få strenget den akustiske som allerede har ventet altfor lenge. Det er bare altfor gøy å spille på electric..Kom gjerne med feedback eller spørsmål om musikk or whatever picks your brains!

  Oh de som ikke følger meg på snapchat, do it now.

  Snap: venjar


  This old fella..Fender Sonoran Candy Apple Red 
   

   

   

 • Publisert: 27.01.2017, 14:10
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Viking Workout

 • Publisert: 26.01.2017, 21:52
 • Kategori: Blogg
 • Haiiiii jeg trente som en villmann idag...! 

  Noen dager er jeg bare i kjempeform, og jeg har funnet ut at det meste er mentalt. Det går på innstilling og psyken.

  Spesielt bare det å komme seg ut døren. Alle klarer å finne unnskyldninger for at de ikke har tid, men alle burde legge av tid til å holde seg i form, holde blodet frisk gjennom hele kroppen og kjenne dopaminet sprenge i hjernen.


  Når jeg trener pleier jeg å forestille meg selv i et slag hvor jeg må gi alt av krefter for å overleve. Det gir det den ekstra motivasjonen. Bruk kreativiteten.

  Hemmeligheten er mental trening Istedenfor å tenke meg om for mye, uten å prokrastinere med små halvveis gjøremål. Om du er emosjonell eller har angst, er det altfor lett å legge seg ned å stirre ned i dypet. Nei. Ikke dra deg selv ned i tapt kjærlighet, the road not taken, bekymringer for karriere og fremtid, men bare slenger på deg tights/shorts og et gammel rock tee og gå bestemt mot gymmen.

  Når jeg først kommer dit, er første step å disiplinere meg selv fra å se på kvinner i tights. Eller generelt det motsatte kjønn som kan virke attraktivt(evt det samme om du er skeiv, eller begge om du er så grådig), den shitty reality serien på skjermen foran deg eller han som ikke vasker seg ved siden av deg. Det er instinkter og distraksjoner som avleder meg, noe jeg må bevisstgjøre og konkludere (dette kan være den vanskeligste delen) And boom, så er jeg in the zone. 

  Mitt tips: start med romaskin. Du får trent hele kroppen, stamina og gjør deg varm til å angripe resten av økten. Jeg kjører 2000m, holder meg på 2:00 per 500m. På 900m gir jeg alt (1:35min per 500 er noe å sikte etter) og går tilbake til normalen på 1000m. Det samme mellom 1900 -2000m.

   
  Snekret sammen den galeste prottttein shaken. I det kjipe pulveret addet jeg soyamelk, vaniljesaus, kanel og oboy. Mhhhhhhhm(ikke for diabetikere).

  Jeg har begynt å bokse nå som en ekstra treningsform. En god venn med bred kunnskap har gitt meg litt veiledning og det gir utrolig utbytte. Både med koordinasjon, konsentrasjon, reaksjonsevne og balanse. Ikke minst blir du faaaantastisk sliten. Du får utløp for aggresjon og det gir deg energi og motivasjon til å gå å løfte jern.

  En ganske obskur musikkgenre som er effektiv til trening er nemlig norrøn musikk hentet fra History Channel sin egen serie Vikings (a must-watch). Mye av musikken er laget av en norsk gruppe som kaller seg for Wardruna. Musikken inneholder mye dramatikk med lyder fra natur og noe vokal som vekker de genene forfedrene mine videreførte.

  Det gir meg hvert fall enorm energi, spesielt når jeg starter med romaskin for å varme opp og ser for meg full storm i et langskip på vei inn i ukjent farvann.

  Legger ved en liste her hvor jeg har samlet de mest intense tracksa til trening: https://open.spotify.com/user/rawvenjar/playlist/5yv9FAKeIEO0H9V8fNmiyu

 • Publisert: 26.01.2017, 21:52
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Postmodern

 • Publisert: 24.01.2017, 14:45
 • Kategori: Blogg
 • "I watched all the walls come down, right in front of my eyes, into a million pieces. So my mind got wrapped around the room and all my thoughts came out. I was insane"

  Starter med å dele musikk i dag. Det er ikke ofte jeg oppdager nye musikere som er genuine og unike i det de gjør.

  Derfor vier jeg en post til Raphaelle.

  Jeg oppdaget Raphaelle via Instagram da hun begynte å følge meg ut av det blå.

  She's French and she grew up in Texas.

  Hun ga ut sitt første studio album "Postmodern" i april 2016. Hun er veldig inspirert av jazz og old school soul og trekkes mot eldre artister som Etta James, Nina Simone, Billie Holiday, men også tydelig mye av stilen til Amy Winehouse i sin vokal (som også er inspirert av 50-60s jazz).

  YLycUbsjRhY   

  Hun virker super cool. Full av karisma og hun er true to music på en måte som er utrolig sjeldent i dag. Få artister tør å gå virkelig utenfor den kommersielle musikkscenen, og det krever integritet. Hun gjør den eldre stilen moderne med class og autensitet. 

  Raphaelle er det største funnet mitt i musikk siden Marcus King (bortsett fra utallige 80s 90s rock bands jeg stadig oppdager).

  Det er rart, for det er sjelden jeg lytter til kvinnelige artister. Kanskje fordi det er noe utfordrende og "real" ved det jeg unnviker å kjenne på?

  Well. Jeg kommer nærmere det nå.

  Thanks Raphaelle,

  Can't wait for more music..meanwhile check out her website for more of her: #postmodern">http://www.raphaellemusic.com/#postmodern

 • Publisert: 24.01.2017, 14:45
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Sosiale medier, en virtuell virkelighet?

 • Publisert: 22.01.2017, 19:42
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke å stikke under sofaen at sosiale medier tar over hverdagen vår. 

  De fleste kommersielle selskaper ansetter social media managers. Instagram, snapchat, facebook og spesielt "dating-apps" som tinder, happn, bumble; alle disse appene skaper en virtuell virkelighet gjennom en skjerm, noe som gjør at man lener seg mer på denne dimensjonen og glemmer hvordan det var å leve i det den reelle.

  Begreper som "face-to-face communication" og "in real life" eller bare IRL, er uttrykk som har oppstått etter at denne teknologien tok over hele verden.


  Some people have a hard time telling the difference between a character and the actor playing it  

  Jeg mener ikke at alt dette er negativt. Tvert imot har det brutt ned mange kommunikasjonsbarrierer for mennesker som er sjenerte og usikre eller sliter med å finne seg en partner fordi tiden ikke strekker til.

  Men bieffekten er at vi lener oss for mye på en falsk trygghet og bekreftelse gjennom noe som ikke er reelt før du faktisk gjennomfører, eller møter det. Om det er den reisen du ble inspirert til gjennom en instagramprofil, eller at du faktisk treffer det menneske du har delt hverdagen med den siste uken via tinder før dere går tom for samtaleemner.

  Det å skrive noe, er som kjent mye lettere enn å gjennomføre det. 

  "Action speaks louder than words" and so on. De aller fleste bruker tinder som en bekreftelse fremfor det å få seg et ligg eller finne en partner. Spesielt kvinner. Jeg kan bare snakke fra en manns POV, og jeg er i overkanten observant når det gjelder de "spillereglene" som alle følger.

  Om man har fått en "LIKE" tilbake eller til og med en "super like" virker dette å være nok til å fylle opp selvtilliten gjennom dagen, eller i hvert fall noen timer. Ekstremt kortvarig lykke med andre ord. En gjennomsnittlig pen jente vil få titalls henvendelser fra gutter i uken uten å oppfordre til noe selv. 

  En ting er at alle disse guttene styrker den normen om at "gutter skal starte en samtale" eller at "gutter må ta første steget". Men det som også skjer er at denne bekreftelsen og selvsikkerheten som kvinner får ut av dette vil fade ut ettersom den er helt 100% basert på eksterielle faktorer.


  Skeptical Fab
   

  Yeh, beauty fades...

  Alle vil bli begjært for den de er og det de står for og dessverre kommer ikke dette frem utenfra. Like fullt er vi dyr og vi bruser med fjærene som en påfugl for å tiltrekke oppmerksomhet. Ikke for å instinktivt parre oss hver gang, men for å vite at vi er begjært. Begjær og kjærlighet er to forskjellige emosjoner.

  Det virker som dette har gjort kvinner enda slappere i den virkelige verden.

  Dere traver rundt med hovne, skeptiske blikk og orker såvidt å åpne munnen når en mann tar kontakt gjennom verbal kommunikasjon. Jeg må bryte det såpass ned, nettopp fordi vi er såpass primitive om man bryter det ned. Ved å lene dere på all den bekreftelsen mottatt tidligere eller simultant via mobilen så trenger dere ikke den bekreftelsen lenger. Den er allerede mettet. 

  Det tragiske utfallet er at dere sitter igjen uten å ha fått uttrykt noe om hvem eller hva dere er, hvilke verdier dere har, hva som får dere til å le, hva som får dere til å gråte. Mens gutta gir alt, kan de kun basere seg på kroppsspråk. Noe som fort blir primitivt når laget av sminke er tykt, chokeren sitter stramt og BHen ligger hjemme.

  Når dere oppdager dette, ofte underbevisst uten å konfrontere dere selv med det, vil all denne kunstige bekreftelsen falle sammen som et korthus. 

  Jeg mener ikke at disse appene står alene til ansvar eller at de gjør mennesker usosiale. Det er nok av TV-shows som bidrar til det samme. Men at det er med på å tilføre en kunstig form for stimuli er det ingen tvil om. .

  Vi glemmer hvordan vi skal kommunisere med hverandre, sette pris på godt selskap, verdien av å treffe nye mennesker og ikke minst bygge oss selv opp innenfra.

  Wake up people, and especially gals. Open up and don't be fooled. Og smil neste gang en fremmed sier hei.

 • Publisert: 22.01.2017, 19:42
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hipsterkulturen er en snobbekultur

 • Publisert: 21.01.2017, 18:21
 • Kategori: Blogg
 • Ingen kaller seg selv hipster men allikevel blir de omtalt overalt, meg selv inkludert. Hvor kommer egentlig dette begrepet fra og hva har den utviklet seg til å bli? 

  Vel, det handler om det å skille seg ut. Ofte gjennom klesstil og kosthold. Spesielt det som var cool eller en trend for 1 eller fler tiår tilbake. Alt fra gamle Disney college-gensere, grilldresser, 80s kids solbriller til sixpence, 60s-70s pornobriller eller sekk fra OL i lillehammer 1994.

  Eller den som tar med typewriter på café for å skrive...Det er uansett åpenbart en subkultur som vil skille seg fra snobben og eliten, enten i opposisjon til familie eller miljø.


  Me being effortless and exasperated
   

  Alt som eksterielt tilsynelatende skiller seg ut, er en del av denne stilen. Men det paradoksale er at det er blitt en trend, og den smitter over i fashion. Og den bransjen har en tendens til å være relativt kynisk. Det er jo absolutt ikke noe galt i å skille seg ut. Men når man merker det blir påtatt, utstudert og en veldig lite inkluderende kultur. Ja da merker jeg at det er lett å bli provosert. Jeg var på en fest i et nedlagt varehus i Oslo for ikke lenge siden.

  Det var en cool gig og et kjøleskap fylt med øl hvor man vippset hver gang man tok noe. Jeg tenkte meg ikke om og gikk bort til to av de gutta som kom tidlig og ignorerte den åpenbare kleskoden (fjellrevensekk, malercap og verdens rareste briller). 

  Men da jeg åpnet samtalen med vanlig smalltalk og spurte hva de drev med i livet, begynte de å le hånlig og svarte noe om at han likte å gå på ski og henge med dama. Og de gangene jeg gikk bort til kjøleskapet var jeg den eneste de var skeptiske til om jeg vippset eller ikke.

  Om det var biker-jakken min eller det faktum at jeg var imøtekommende som skapte dette skille, det aner jeg ikke. Men da fler og fler innså jeg raskt at jeg var en outsider. So I just went out and fired up a cigarooner.

  Men det jeg også innså da jeg reflekterte over det med en kompis, er jo at de er blitt det de jobber iherdig imot å ikke være. Fra å være en alternativ gruppe utenfor mainstream-kulturen er de blitt de verste snobbene selv..

  Prøver man for hardt å være noe man ikke er, skinner det veldig raskt igjennom. Man kan la seg inspirere og fange av ting, til det blir en del av deg. Men når det blir en ekskluderende pretensiøs greie. Well. Effortless my friends.

  Effortless...

 • Publisert: 21.01.2017, 18:21
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Friday jam

 • Publisert: 20.01.2017, 17:31
 • Kategori: Blogg
 • Moving On And Getting Over

  "I'm one text away from being back again"


  John Mayer soloing

  Det er en artist som jeg har fulgt siden han begynte å gi ut musikk. Han har inspirert og åpnet en hel verden av glemt musikk. John Mayer gir ut sitt nye album The Search For Everything i "waves", hvor wave one kom ut i dag med 5 låter. Jeg feirer litt i den anledning med rooolig jam på rommet siden jeg er hungover og det var knallbra lys på rommet.

  Enjoy om du er glad i gitar eller irriter deg om du synes menn som uttrykker seg gjennom et instrument er cheesy. Nevertheless kommer jeg til å legge ut hele låter etterhvert, og ikke bare jam sessions.

  Oh, check out Mayer's new tracks here: https://open.spotify.com/album/5GkyQHN2jO9L05VV0gBnGH

   

  0ZLamfOlNI0


      

   


   


   


   

   

   

 • Publisert: 20.01.2017, 17:31
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Fab's top 5 picks in movies

 • Publisert: 19.01.2017, 17:47
 • Kategori: Blogg
 • Dear readers!

  Film er og har alltid vært en stor del av livet mitt. Film kan inspirere, motivere, engasjere, opplyse og vekke frem så mye emosjonelt hos mennesker, og jeg er vært heldig å vokse opp med en mor som har introdusert meg tidlig til denne verdenen. Sterke karakterer i film er spesielt noe som inspirerer meg. Jeg studerer ofte noen karakterer og kan ta med meg noe av f.eks kroppsspråk, aksent eller looks.

  Jeg kommer til å dele mye film, og starter med de 5 beste filmene jeg har i hodet mitt nå og et par jeg alltid vil ha på toppen av listen. Er en født estetiker med øye for detaljer og alle filmene jeg nevner under bærer preg av visuelt estetisk gjennomførte filmer nerve.

  1. Somewhere -  Sofia Coppola

  Somewhere-movie-image
  A poem and masterpiece of a movie
   

  2. Into the Wild - Sean Penn


  "Rather than love money fame give me truth"

  Thoreau

  3. The Talented Mr. Ripley


  An aesthetically chilling thriller

   

  4. Drive - Nicolas Winding Refn


  I dig how this character is so subtle and passive-violent
   

  5. Inglorious Bastards -  Quentin Tarantino


  I'm a history buff and particularly the period during the WWII fascinates me. This masterpiece has everything a movie needs to entertain the viewer audiovisually. Packed with strong characters..

 • Publisert: 19.01.2017, 17:47
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Ikke la veien komme i veien

 • Publisert: 18.01.2017, 23:15
 • Kategori: Blogg
 • "Life is just a lonely highway, I'm out here on the open road. I'm old enough to see behind me, I'm young enough to feel my soul"

  Lenny Kravitz

  Jeg har jobbet mye med meg selv de siste årene og sett tilbake på hva som har fått til å faktisk vokse og utvikle meg. Det som er gjennomgående og som ligner et mønster er i situasjoner hvor jeg må ta valg. Valg hvor jeg må trosse noe jeg har vært imot tidligere og overvinne en form for frykt.

  Inne i hodet mitt skapes et veiskille hvor stahet med fundament i komfortsoner blir blandet med en frykt for å feile, og det er nettopp kun her forandring vil kunne skapes. Man vil følge drømmen og man jager denne drømmen med alt man kan og har lært opp til da. Men ofte er ikke alt dette nok. Du må ta en rekke "omveier" som mange vil kalle det.

  Om du da heller ser på disse omveiene som byggestener til det som til slutt blir det drømmehuset du vil ha, blir det lettere å motivere seg selv til å ta disse vendingene. Eller om du ser på det som delene til en rustning du trenger til det store slaget, hvor sverdet ikke kan løftes før du er sterk nok.

  Man kan slippe disse omveiene ved å ta såkalte snarveier, men problemet er da at du går glipp av veldig mye verdifull erfaring.

  Jeg vil alltid redde noen fra å løpe utfor stupet, men om den personen kun tryner på gresset, vil jeg la det skje. What don't kill you makes you stronger and all that you know. Men min teori er også at man må også falle skikkelig for å kunne lære. Man må også ta korte og lengre perioder med motstand for å oppnå den store premien.

  Det interessante er at alle mennesker har svarene på hva de må gjøre inni seg, man er bare redd for å spørre deg riktige spørsmålene.

  Men da..vil du stå helt stille.

   
  En periode jeg lærte mye var da jeg jobbet 1 år i en juice bar. Og det var ikke først og fremst å lage juice, men om mennesker, relasjoner og meg selv

 • Publisert: 18.01.2017, 23:15
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Hvordan komme deg gjennom en dårlig dag

 • Publisert: 17.01.2017, 17:20
 • Kategori: Blogg
 • Noen dager er bare dårlige og de kommer ofte når du minst forventer det. Det er det samme med de gode. Men når dagen din er dårlig må man først erkjenne det ved å ta noen dype pust helt ned i magen og prøve å omstille seg selv. Noen ganger går ikke det heller, og det bare låser seg helt.

  Når du i tillegg ikke rekker forelesning, finner ut at vannflasken har lekket i hele bagen utover den boken du skulle selge, og holder på å tryne på isen som var snø noen timer tidligere, gjør deg ikke ytterligere positivt innstilt til resten av dagen. Heller ikke når du til slutt kommer deg til andre halvdel av forelesning, men finner ut at den er avlyst og kun handler om en prosjektoppgave hvor du MÅ jobbe i team, og hvor alle klamrer seg fast til den gruppen de hadde sist og ser en annen vei når du ser i deres retning (og jeg studerer ved et universitet..)

  Well..

  Da er det bare å fyre opp en spilleliste med masse energi (anbefaler min "Rock n fuckin roll" på Spotify) og dra å trene!!

  Check out my Spotify account : rawvenjar

  En treningsform som er effektiv til å få ut sinne, er boksing. Lær deg enkel teknikk så du slipper å ødelegge ledd og muskler, så er det bare å mate grisen.

  Jeg fektet en periode over 5 år og sluttet pga sykdom. Men dette er også en utrolig fin måte å få utløp for frustrasjon samtidig som du må balansere med koordinasjon og konsentrasjon. 

  Når du kommer hjem, slenger du av deg skoene, lager noe ordentlig digg mat og gjør noe usedvanlig produktivt i én til to timer med noe som inspirerer deg. Det siste du gjør er å overtenke ting.

  Det skal jeg prøve på nå. Så får vi se hvordan dagen ender.

      

   

 • Publisert: 17.01.2017, 17:20
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Monday funday

 • Publisert: 16.01.2017, 17:58
 • Kategori: Blogg
 • Mandag har et altfor dårlig rykte. Spesielt denne mandagen, som er visstnok den blåeste i året. Lengst unna er sommer, lønning, og når denne helgen endelig kommer inntrer Donald Trump som president i verdens rareste nasjon.

  I know, mandag er starten på uken og det lengst unna helgen. Helgen, hvor man endelig kan drikke seg snydens og være hung over dagen etter med god samvittighet. Men hva annet gjør mandag vondt? Det å hate på en ukedag gjør den sjelden bedre. Den burde heller opphøyes og fylles med positivitet.

  Om du er busy med jobb halve dagen, så gjør du det beste ut av resten. Planlegg mandagen og lag noe knalldigg mat med venner, dra på kino, kunstmuseum, konsert, paintball. Whatever rocks your socks!

  I helgen var jeg innom en del galleriåpninger, noe som er åpent for allmenheten(meld deg på mailingliste).

  Det er en helt egen stemning og atmosfære hvor det er lett å være sosial, samtidig som du er litt kulturell. Du kan også i tillegg ta artsy bilder av deg selv foran verkene og spice opp instagramprofilen din eller menge deg med "hipster"-subkulturen. Du kjenner dem igjen, ofte iført (utkledd om du vil) 70s-pornstar briller med farget glass uten styrke, kort maler-cap og fjellreven ransel. Men pass på å ikke åpne med vanlige spørsmål, da svarer de kun med et hengende blikk og et usikkert smil :  )


  At Galleri K. Reflection in Christian Messel's seemingly all black artwork.
   


  This artwork appear a black square looking directly at it. But if you get on your knees, the contour of a horse and much more will appear. In a couple weeks it will all become clear (Galleri K)  

 • Publisert: 16.01.2017, 17:58
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Wind in my hair I feel part of everywhere

 • Publisert: 15.01.2017, 18:57
 • Kategori: Blogg
 • Det er ingenting som å kjenne været mot kroppen. Det den reneste og mest naturlige følelsen i verden.

  Jeg glemmer aldri de somrene på hytta, en øy ute i havet. Jeg og brødrene mine løp nakne i tungt regn, sto under takrennen som fosset ut vann fra himmelen mens vi skuet utover horisonten og lukten av regnvannet som skyller fjell og mark fyller lungene. Bilder som minner meg om hvordan vi alle er en del av naturen, hvordan den snakker til oss om man bare lar den slippe helt inn. 

  Enten å kjenne vinden i håret, solen i fleisen, løpe naken i regnet eller stupe ut i iskaldt brevann høyt over tregrensen.


  Emile Hirsch from the movie "Into the Wild"  (Top 5 favorite movies)
   

  Jeg tror det ligger i alle mennesker og er en del av instinktet som trekker oss ut av den varme trygge stuen og ut i den ville naturen, naturen vi aldri kan temme, uansett hvor mange ulver vi tar livet av. Kontrasten minner meg litt hvor trygt og godt jeg har det, og når jeg har det altfor trygt og godt, kjeder jeg meg og det begrenser meg fra å utvikle meg. Blodet må strømme gjennom deg for at du skal kunne tenke klart, komme med ideer og få energi til å gjennomføre oppgaver.   

  Mennesker kan gjøre mye dumt når de kjeder seg uten å være bevisst på hvorfor de gjør det, og glemmer konsekvenser. Istedenfor å dra på fylla, ta drugs eller sitte og tindre ut i natten når tomrommet inni deg blir for stort; gå deg en tur! Vi bor i et land hvor skog, mark, fjord, fjell og vidde ofte kun er et steinkast unna. Bruk det, og du vil bli overrasket hvor mye det vil gi deg. Det renser sinnet og vekker deg opp fra dvalen mellom de fire veggene hjemme og plutselig blir du avhengig. Og i motsetnings til drugs, er det nesten helt gratis. Du må bare løfte blikket opp fra skjermen og dra deg opp av sjeselongen!

  I dag kastet jeg meg ut i marka. Endelig er det skiføre og en tur i marka kan være veldig meditativt.

  Get out there people!

  Fab

   

   

   

 • Publisert: 15.01.2017, 18:57
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Saturday night Oslo

 • Publisert: 14.01.2017, 17:37
 • Kategori: Blogg
 • Haiiiii

  Nå har de fleste jentene presset seg inn i trange korte kjoler og guttene i noe mindre formelle going-out-shirts.

  Jeg er 25 år gammel og er allerede mett på lange køer i kulden, kjipe dørvakter som tar igjen på samfunnet fordi de aldri passet inn noe annet sted, for så å stå sild i tønne for å danse til musikk uten en menneskelig rytme, svett i en vag lukt av metan og Paco Rabanne 1 million (museolje som broren min kaller det) og prøve å snakke med sure usikre jenter.

  Call me an oldtimer, but no thanks. 

  Jeg har vært på byen én gang siden jeg var NYC i Juli og jeg har ikke følt at det er tomrom som må fylles.

  I dag stikker jeg på premieren til "Kan nokon gripe inn". Blir en kulturell lørdag i teateret altså. Og hvem vet, kanskje jeg ramler utpå etterpå..

      

 • Publisert: 14.01.2017, 17:37
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Guns

 • Publisert: 13.01.2017, 12:37
 • Kategori: Blogg
 • Må bare dele hvor ikonisk og raw denne videoen er.

  Fra den tiden hvor MTV var den eneste kanalen hvor man kunne se musikkvideoer; en ny unik måte å bygge opp image, markedsføre artister og band på. 

  Om du ikke gidder å se hele må du spole frem til 4:00 ;-) Guns n Roses er en huge inspiration for å gi F samtidig som de skapte huge entertainment value og i denne balladen ligger det til en helt spesiell feel.

      


   

 • Publisert: 13.01.2017, 12:37
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Cold sunshine morning

 • Publisert: 13.01.2017, 11:36
 • Kategori: Blogg
 • Morning!

  Nå kommer vinteren for fullt rett rundt hjørnet, og termometeret skal bli blåere enn himmelen er i dag, og jeg måtte gå 100 meter for å stå i solen for ikke å fryse av meg edle deler.

  Jeg har et hat/elsk-forhold til årstidene. Det gir en balanse og gjør at man setter mer pris på godværsdagene. Litt sånn det er med det meste her i livet. Samtidig blir man lett tung i sinnet av den lange mørketiden og man må se godt etter for å finne et smilende ansikt i mengden. Men jeg er glad i Norge og jeg er blitt glad i Oslo, selv om jeg må rømme vekk av og til. Det er digg å være inne med god samvittighet, men det er lett å bli altfor slækk og dagene bare renner nedover kalenderen.

  Men endelig er det skiføre i marka og jeg skal breake ut skiene imorgen og gå en god tur med nære og kjære. Langrennsturer er meditativt og sunt for hele fysikken og den mentale helsen din. Så kom deg ut så ses vi kanskje!!

   


  Me waiting for snow


  Snow waiting for me
   

   

 • Publisert: 13.01.2017, 11:36
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Har folk generelt dårlig smak?

 • Publisert: 12.01.2017, 17:43
 • Kategori: Blogg
 • "Sex, everyfuckinwhere. Short-lived pleasure. Uten å skape noe som varer"

  Alt som selges og kjøpes er styrt av noe som egentlig ikke kan styres, og det er trender. Etter at teknologien vokste raskere enn noen gang, ga digitaliseringen mennesker verden over muligheten til å følge med på trendene, som endrer seg like raskt. Det triste er bieffekten ved at mange som følger de store trendene går glipp av så mye utrolig bra. Det digitale, flashy nye og mye mer spennende undergraver det organiske og så mye utrolig talent og uttrykk blir glemt.

  Jeg ser på topplistene på Spotify i dag, og det er lite der som er organisk. Ofte er budskapet i denne musikken kun bundet opp i selvopptatthet, meningsløs kjærlighet og sex. Det er pretensiøst. And fuckin cheesy. Det er dette som er pop-musikk, altså ?popular music?.

  For 20-30 år siden var det Van Halen, Poison, Kate Bush og Michael Jackson. Nå er det Justin Bieber, Rihanna, Drake and whatever that radio pukes out. 

  Van Halen 

  Det er insane mye velkomponert musikk som fortsatt blir produsert, men som kommer i skyggen av popkulturen og denne skyggen blir større.

  Jeg mener f.eks at John Mayer er en 100 ganger større musiker enn Drake eller Taylor Swift, men så er Swift rikere enn begge til sammen ganget med over 2...Dette provoserer og engasjerer meg spesielt fordi jeg drives av musikk som uttrykksform . Men dette er også noe som berører mange trender.

  Spesielt sosiale medier som instagram kan gi stor inspirasjon til mange, men det er her også ufattelig mange som gjør det motsatte gjennom å fremme dårlige verdier til alle som ikke har nok trygghet og integritet i seg selv.

  Det er hinsides mange profiler som kun baserer seg på kropp og skjønnhet. Og hvem oppsøker dette mest? Jo kvinner. Og de største rollemodellene? Jo, to kvinner som har blitt rike på en konstruert, operert kropp, et celebrity marriage og en sex tape. Produktet av det ser du overalt. De fleste har tryna så hardt i sminkedåsen at du ikke vil kjenne dem igjen på gaten. At least I don't..og hva er igjen da, bak den masken?

   

  Sex, everyfuckinwhere. Short-lived pleasure. Uten å skape noe som varer.

  Majoriteten følger strømmen, men paradoksalt nok vil alle mennesker også skille seg ut og bli anerkjent. For å komme til en balanse må man lytte mer til seg selv og hvor du vil, uavhengig hvor alle andre er, eller skal.

  Så forsøk å vær mer selvbevisst og tenk langsiktig. Hvem vil du være og hva liker du egentlig? Uten å bry deg om hva som er pop, eller la deg distrahere av ting som ikke genuint interesserer deg. Hvem stopper deg egentlig?

  Herborg beskriver dette fint:

  Det er så mange stemmer og krefter i samtiden vår som vil dra oss vekk fra det egentlige og ut i det uvesentlige? (Herborg Kråkevik, Juleroser).

   


  Juliette Lewis & Johnny Depp from What's Eating Gilbert Grape
   

 • Publisert: 12.01.2017, 17:43
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Inside out

 • Publisert: 11.01.2017, 23:38
 • Kategori: Blogg
 • Aaah kunst. Ingen kan definere det, det er ingen regler eller bestemt teori. Det meste kan faktisk være kunst. Så langt det er fremstilt som kunst. Jeg mener at det er publikum sitt møte med kunsten som utgjør kanskje halvparten av verket. Det er vår egen reaksjon og persepsjon som gir liv til kunstverket og gir det en reell verdi. Om du lager en låt, maler noe på en vegg og aldri viser det til noen, vil du aldri vite hva det er godt for, annet en at det tiltaler deg. 

  Jeg tror det er mange der ute som har noe de vil og trenger å uttrykke, men er redd for å drite seg ut, bli misforstått eller feile.

  Det er nemlig menneskets største frykt, å feile, rett etter edderkopper. Det handler alt om gjennomføringskraft, og du vil bli overrasket om hvor god feedback du får, og det vil definere deg.
  Me many years ago
   

   

   

 • Publisert: 11.01.2017, 23:38
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Edge of desire

 • Publisert: 10.01.2017, 17:47
 • Kategori: Blogg
 • "Edge of Desire" er en låt av John Mayer sitt 4 studio album Battle Studies.
   
  Mayer er grunnen til at jeg plukket opp gitaren igjen og er den artisten som har ledet meg dypere inn i musikk-universet.
   
  Bare tittelen skaper et bilde av en veldig menneskelig følelse, nettopp det å være på kanten av begjær. Han formidler den følelsen av å ville uttrykke en følelse, et savn, men hvordan en vegg av stolthet og sårbarhet skaper et skuespill ledende til destruktivitet og lidelse. 
  Det er bare noe med denne låten som treffer noe dypt i meg.
  Litt mørkt ute idag så kanskje ikke det mest løftende innlegget, but hell, man har ikke vondt av å føle på ting!
   
   
  TnwhM94HFsQ 
  "Don't say a word, just come over and lie here with me. 'cause I'm just about to set fire, to everything I see"
   
  KZ75pdGdK-g
   "It's a sunday night, a night never to be trusted for emotions"
   


   

   

 • Publisert: 10.01.2017, 17:47
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Heng med mennesker som er litt bedre enn deg

 • Publisert: 09.01.2017, 21:55
 • Kategori: Blogg
 • Jeg mener, ingen er selvfølgelig bedre enn deg. Men det å omringe seg med mennesker som er litt bedre enn deg på noe, eller har mer kunnskap om noe du skulle ønske du kunne mer om, er bra for deg.

  Det er noe som heter å være konge blant sigøynere og jeg kjenner fler som er gode eksempler på det. Det letteste er selvfølgelig å omringe seg med mennesker som er litt dummere eller ikke like fullt så pen og kul som deg, slik at du til enhver tid slipper å bli utfordret på noen måte. Slik at du kan sitte der med ditt intellekt og din kunnskap og evig være den alle kommer til med spørsmål.

  Men det negative med det, er at du lærer du ingenting, og du begrenser deg voldsomt. Det skal nemlig veldig lite til for å vippe deg av pinnen og få deg til å bli usikker. Du vil skyve fra deg bra folk kun fordi de utfordrer deg utenfra. Jo mer du venner deg til noe, jo vanskeligere er det å gå videre og utvikle deg selv.

  Alt dette handler om komfortsoner, og det er noe jeg kommer til å skrive mye om, nettopp fordi det begrenser livene til så utrolig mange mennesker og gjør dem usympatiske og tafatte. 

  It's all about balance 

   

  Shmil litt a

      

 • Publisert: 09.01.2017, 21:55
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Dyin'

 • Publisert: 08.01.2017, 12:25
 • Kategori: Blogg
 • Her er en av mine nye funn i musikk. Marcus King er fra Greenville, SC og startet å spille gitar da han var 2 år. Han har en helt unik soul i musikken sin og er en big inspiration.  Perfekt om du er hung-over eller alene, eller begge deler, og vil føle noe.
     Peace

  Fab


   

 • Publisert: 08.01.2017, 12:25
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Great indoors

 • Publisert: 08.01.2017, 12:14
 • Kategori: Blogg
 • Jeg digger lange søndager. Stå opp tidlig, kverne og brygge kaffe, lage en helt gal "manwich" etterfulgt av enten PS4 eller spille gitar. Hooold nu keft! Spesielt når det er tidenes kjipeste vær ute.

  Å trives i eget selskap er livsviktig om du skal overleve. Vi er født alene og dør alene. Mange tror de er avhengig av å være rundt andre hele tiden, å kunne speile seg i andres øyne hele tiden, eller og dele alle øyeblikk med andre. Men om du klarer å se verdien i å være alene og dyrke det, vil du stå sterkere. Alt med balanse selvfølgelig

  Pleier å fyre på feelgood rock eller noe soulful blues/rock om morgenen for å våkne litt: 

  Good Love - Poison

  Best of Both Worlds - Van Halen

  Man You Didn't Know - Marcus King Band

  I Don't trust Myself - John Mayer

  Det er denne type musikk som er fundament og utspring til alt det som er "pop-musikk" i dag. Noen ser på musikk fra 70-80-tallet som "gæmlismusikk". Noe som er veldig misforstått. Men sånn er det når ingen tør å følge noe annet enn trender. 

  Sjekk det ut!


  The "Manwich":

  - Ciabatta bread

  • Avocado
  • Spinat
  • Rødkål
  • Bacon
  • Majo/Jalapeño cream cheese
  • BBQ-sauce (Sweet baby ray's)

  Topp hele med et stekt egg m. jarlsberg


  The Marcus King Band
   

   

 • Publisert: 08.01.2017, 12:14
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Solo saturday night

 • Publisert: 07.01.2017, 23:33
 • Kategori: Blogg
 • Jeg vet jeg ikke er alene når jeg føler at jeg heller burde vært et annet sted og gjort noe kulere eller mer viktig. Eller analyserer hva jeg kunne gjort annerledes, at jeg heller burde tatt venstre da jeg tok høyre. Men i kveld er det en ro i meg som ingenting kan røre ved. 

  Om du spør deg selv hvorfor du føler akkurat dette, vil du få et ganske enkelt svar. Det er alltid noe annet du heller kunne gjort, men jeg er sikker på at om du gjorde den andre "tingen", vil du plutselig ønske deg tilbake til det du gjorde da. Og når du er der, og ikke kan endre situasjonen, så kan du like gjerne være akkurat der og gjøre det beste ut av det. For når skal du faktisk være tilstede, og ikke ha hodet ditt i fremtiden eller et helt annet sted langt bak i sinnet ditt?

  Dette er noe jeg skal bevisstgjøre og minne meg selv hver dag fremover, i de øyeblikkene jeg ønsker meg et annet sted. Det nye er alltid mer spennende enn det som har vært, helt til det som var blir et minne fylt av melankoli og savn.

  Nei, damn jeg skal være her i kveld. Med Marcus King som boomer fra de gamle Bose høyttalerne mine mens jeg spiller gitar over låtene helt til jeg treffer alle notene i hvertfall en hel låt.

  Prøv å være tilstede, om du er hos en alene, med en kompis, på byen eller hos kjæresten din mens alle vennene dine er på byen. Enten det er lørdag eller mandag som alle hater på.

  Be now
   

   

   

   

 • Publisert: 07.01.2017, 23:33
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Når du ikke aner at det er fredag

 • Publisert: 06.01.2017, 21:31
 • Kategori: Blogg
 • Du vet du har ferie når du ikke aner hvilken dag det er og kompisen din må fortelle deg at det er fredag. Enten har du ferie eller så er du pensjonist. Jeg tror ikke jeg kunne klart å leve for lenge uten en form for struktur, uansett hvor impulsiv jeg er som person. Idag dro jeg å trente for full pupp med en venninne, etter altfor mye sofagrising. Måtte jo snike meg innom kebaben på vei hjem.. I know, what's the point right? Men når du har forbrenningen til en giraff så er kebab ingen skam. 

  På vei hjem lavet sneen ned og lyste opp den eller så grå byen jeg bor i. Jeg er glad i byen min, men jeg kan ikke noe for at mine forfedre bosatte seg i et av de kaldeste og mørkeste geografiske områdene i verden. For tusen år siden målte man ikke alder i hvor mange år man hadde levd men hvor mange vintre man hadde overlevd. Og det er ikke rart, for idag biter kulden seg fast i den lille hårveksten jeg har i ansiktet og jeg må pakke meg inn i ull og pelshette. Du kjenner litt på vikingen i deg når kulden biter inn til beinet.

  Jeg har vært lenge borte fra gitaren min nå og det skal bli digg å komme tilbake. Skal strenge den akustiske snart ettersom den har manglet en e-streng altfor lenge. Poor baby.. Kommer til å dele en del av musikken etterhvert, noe som er en humongous del av livet mitt. Musikk gjør så mye med humøret ditt. Om du føler deg shitty, kan musikken løfte deg. Den kan inspirere og motivere deg til å tenke annerledes, om du bare lar den gjøre det. 

  Peace 

  Nyt fredagskvelden og kle deg godt om du skal ut og swinge. Ingen korte kjoler girls. Stillongs under jeans. 

   

   

   

 • Publisert: 06.01.2017, 21:31
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Good thursday to ya'll

 • Publisert: 05.01.2017, 11:39
 • Kategori: Blogg
 • Good freakin' morning!

   

  Våknet aaltfor tidlig til lukten av pancakes og lyden av smooth jazz..God bless. Spiste og lo meg fillete gjennom Louis C.K.: Live at the comedy store,  og "sov" i 10 min på sofaen. Det er ingen tvil om at jeg nyter de siste dagene med ferie. Selv om jeg har ferie er det en angst i meg som tvinger meg opp av sengen. Om jeg veier på hver side av hvor mye jeg får ut av å sove bort halve dagen, kontra det å stå opp tidlig og gjøre noe produktivt. Det er liten tvil hva som veier tyngst.  

  Man har forskjellige verdier, men jeg tror de som velger å sove bort dagen er redd for å bli konfrontert med sitt eget liv og situasjon. Samtidig når du står opp tidlig, har du bedre tid til å gjøre de uviktige tingene.  

  Kan anbefale å lese en bok jeg leser om dagen. Den er ikke tykk, for en god grunn nettopp fordi den handler om det å utsette de tingene man burde gjøre som man vet er best for en. Boken heter Kunsten å Prokrastinere av John Perry. Du lærer bl.a. strukturert prokrastinering og horisontal organisering, slik at du kan utsette viktige ting samtidig som du får gjort en hel del andre ting. Sjekk den ut. Good thursday!

      

 • Publisert: 05.01.2017, 11:39
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Welcome to my world

 • Publisert: 04.01.2017, 13:39
 • Kategori: Blogg


 • Yola!

  Her vil det handle mye om meg og verden sett fra mine øyne. Alt det gale og riktige jeg gjør, og hva jeg lærer av det.

  Jeg er en tenker og en estetiker, noe som vil prege mye av bloggen. Det vil handler mye om mine lidenskaper innen alt fra film, musikk, "fashion" til å gå tur i vill natur men også en hel del andre ting.

  Bloggen skal være en plattform til å dele alt dette på, samtidig som jeg får feedback på hvor mange som kjenner seg igjen eller overhodet ikke. Dette blir min terapi. Så er det kult om jeg kan inspirere, engasjere og motivere andre til å åpne seg mer, gå snarveier dit man vil og gjøre en liten eller stor forskjell i verden. Like Pepsi, Apple, Jimi Hendrix..or SKAM:)

 • Publisert: 04.01.2017, 13:39
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • hits